08 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! Απαγόρευση του κομουνιστικού κόμματος ζητάει η ουκρανική κυβέρνηση

Από σήμερα ξεκίνησε μια νομική διαδικασία από την ουκρανική κυβέρνηση με στόχο να απαγορευτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας. Σύμφωνα με τις κατηγορίες του υπουργού Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, Πάβλο Πετρένκο, ο οποίος κατέθεσε το αίτημα το οποίο αναμένεται να εξεταστεί, το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στο ανατολικό κομμάτι της χώρας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ισχυρίζονται πως οι τοπικές οργανώσεις του κομμουνιστικού κόμματος συνεργάζονται ενεργά με τους αυτονομιστές. Από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ των τελευταίων και των υποστηρικτών της εθνικής ενότητας, το θέμα έχει εξελιχθεί παίρνοντας άλλες διαστάσεις. Το Κομμουνιστικό Κόμμα, που έχει υιοθετήσει ανοικτά θέσεις υπέρ των αυτονομιστών, μετρά 23 βουλευτές σε σύνολο 450 στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στο αίτημα του περί απαγόρευσης του κομμουνιστικού κόμματος, ο Πάβλο Πετρένκο δήλωσε πως: «Βασιζόμενος σε πολλές αποδείξεις για τις παράνομες δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος, έλαβα την απόφαση να απευθύνω στο περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο αίτημα για την απαγόρευσή του»

Το αίτημα του υπουργού έχει καταγραφεί, όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία εξέτασής του.