02 Ιουλίου 2014

Καταδίκασε την επίθεση στον Μαραντζίδη η Κουμουνδούρου μετά το κράξιμο της ΝΔ

Την επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη από αγνώστους ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονία Νίκος Μαραντζίδης καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πράξουν το ίδιο.

«Οι πρακτικές βίας πηγάζουν από τα άκρα και δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Αναμένουμε την καταδίκη τέτοιων φαινομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδαιτυμόνες του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Συγγρού.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη του κόμματος για τη βίαιη επίθεση που δέθηκε ο καθηγητής.

Τον προπηλακισμό σε βάρος του κ. Μαραντζίδη καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως έχει μεγάλη σημασία η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας.

Η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του καθηγητή από ομάδα τραμπούκων, που καμία σχέση όπως αναφέρει δεν μπορεί να έχουν με την Αριστερά.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κατά του καθηγητή ενέργεια που όπως αναφέρει «καμία σχέση δεν έχει με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος».

Για επίθεση εν ψυχρώ, η οποία ήταν υποκινούμενη από κάποιους, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο ίδιος ο Νίκος Μαραντζίδης περιγράφοντας τον ξυλοδαρμό του από τρεις αγνώστους την ώρα που καθόταν σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με φοιτητή του.

«Τρία παιδιά 20 χρονών χτυπούσαν τον πατέρα τους εν ψυχρώ (...) εν ψυχρώ επίθεση, νεαρά παιδιά που θα ήταν αξιοθρήνητοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι, δεν με αναγνώρισαν, πήγαν στον φοιτητή μου πρώτα. Φορούσαν μαύρα, τους πέρασα για χρυσαυγίτες είπα ‘ωχ μπλέξαμε’, στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν του αντιεξουσιαστικου χώρου επειδή ο ένας από τους τρεις είπε ‘τι είναι αυτά που γράφεις για όλα φταίει η αριστερά’; Τότε κατάλαβα είναι η άλλη πλευρά» δήλωσε, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι τα παιδιά αυτά τα έστειλε κάποιος επειδή ενοχλούν οι απόψεις του για την αριστερά.

Τον προπηλακισμό καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης. Tην επίθεση καταδίκασε μέσω του ΣΚΑΪ και ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Σταυρακάκης.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/261257/nd-anamenoume-apo-ton-suriza-tin-katadiki-tis-epithesis-ston-maradzidi-/#ixzz36J8MQBth
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook