15 Ιουλίου 2014

ΠΕΙΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ! Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΙ Ο ΓΚΕΤΣΕ ΕΙΝΑΙ; Επώνυμοι στο Πήλιο, έχουν να πληρώσουν νερό πέντε χρόνια

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο δήμο Νοτίου Πηλίου, με την "κακιά συνήθεια" κάποιων επωνύμων προσώπων, που διατηρούν βίλες στην περιοχή, να αποφεύγουν συστηματικά να πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης, με αποτέλεσμα οι οφειλές να έχουν φτάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Μαγνησίας "Ταχυδρόμος", υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γνωστών στο πανελλήνιο και μη εξαιρετέων που δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την τοπική δημοτικό επιχείρηση ύδρευσης ενώ υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι έχουν να πληρώσουν νερό πέντε ολόκληρα χρόνια.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης σε όσους είχαν συσσωρευμένες οφειλές και δεν είχαν προβεί σε ρύθμιση. Ανάμεσα στις παροχές που διακόπηκαν ήταν αυτή του εξοχικού γνωστού πολιτικού, ο οποίος οφείλει περίπου 10.000 ευρώ και ενός δημοφιλούς τηλεοπτικού προσώπου, με χρωστούμενα 12.000 ευρώ.

Η διακοπή υδροδότησης προκάλεσε την αντίδραση των ενδιαφερομένων, οι οποίοι μέσω πολιτικών παραγόντων, άρχισαν να πιέζουν για επανασύνδεση. Υπήρξαν πάντως και 3-4 περιπτώσεις επωνύμων, με οφειλές από 8.000 έως 12.000 ευρώ, οι οποίοι προχώρησαν σε ρύθμιση, καταβάλλοντας ένα μέρος του ποσού.

Αντιδήμαρχος μάλιστα της περιοχής, επεσήμανε ότι ιδιαίτερα στην εποχή κατά την οποία απλοί πολίτες και άνεργοι δυσκολεύονται να πληρώσουν 50 ευρώ: "Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εξαιρέσεις για μεγαλοπαράγοντες που έχουν την επιφάνεια ή την μεγάλη ακίνητη περιουσία και ούτε φυσικά μπορεί να φαλκιδεύεται το μέλλον μιας μικρής δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης από χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία συσσωρεύονται προκειμένου να λειτουργούν πισίνες πολυτελείας και να ποτίζονται εκτάσεις με γκαζόν σε βίλες και εξοχικά μεγάλης αξίας".

Ανθή Κουτσουμπού
news247