03 Ιουλίου 2014

Και ο Κύρτος φρίκαρε με τα ξεφτιλίκια των κάφρων λαϊκιστών στις Βρυξέλλες

Σε σχέση με τις πρώτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κύρτσος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

” Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου έχει δημιουργήσει ένα σύνθετο πολιτικό σκηνικό. Έχει ενισχυθεί η θέση του κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο προβάλλει ανοιχτά αντιευρωπαϊκές θέσεις και ασκεί μεγάλη πολιτική και εκλογική πίεση στο Βρετανικό Συντηρητικό κόμμα.
Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο πόδι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα επιθετική είναι και η στάση του Εθνικού Μετώπου της κυρίας Λεπέν το οποίο ήρθε πρώτο στις ευρωπαϊκές εκλογές στη Γαλλία.

Η ανάληψη της ιταλικής Προεδρίας και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι έφεραν στην επιφάνεια την αντίθεση Ιταλίας-Γερμανίας και γενικότερα “Νότου”-”Βορρά” για το πώς μπορεί να επιδιωχθεί η οικονομική ανάπτυξη και να καταστεί το δημόσιο χρέος χωρών, όπως της Ελλάδα και της Ιταλίας, διαχειρίσιμο χωρίς υπερβολικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Σε αυτό το σύνθετο ευρωπαϊκό σκηνικό επιβάλλεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε την αντιμετώπιση των ελληνικών ειδικών προβλημάτων και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις των Ευρωβουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην Ολομέλεια της περασμένης Τετάρτης ήταν μια απλή εσωστρεφής αναπαραγωγή γνωστών επιχειρημάτων. Η προσπάθεια αποδόμησης της κυβερνητικής πολιτικής και υποβάθμισης της ελληνικής Προεδρίας- την οποία οι περισσότεροι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και πολλοί ξένοι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν εντυπωσιακά επιτυχημένη και χαιρέτισαν τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, του Υφυπουργού Εξωτερικών του κ. Κούρκουλα και των βασικών συνεργατών τους – προκάλεσε την αντίδραση πολλών ξένων Ευρωβουλευτών που θεώρησαν απαράδεκτη την επίδειξη πολιτικής εσωστρέφειας από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε αυτό το πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη.

Ένα πολιτικό λάθος δεν έχει μεγάλη σημασία αρκεί να μην επαναλαμβάνεται. Κατά την άποψή μου, επιβάλλεται η καλύτερη συνεννόηση των Ευρωβουλευτών των δημοκρατικών κομμάτων για να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις ευρωπαϊκές δυνατότητες που της προσφέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.”