15 Ιουλίου 2014

ΟΤΙ ΡΕΜΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΡΕΚΛΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ! Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις -Ζητά ακύρωση των προστίμων

[Έτρεξαν πρώτοι να ζητήσουν ακύρωση προστίμων... μη τυχόν και το κάνει η κυβέρνηση και φανούν ότι δεν στηρίζουν το κράτος "έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, έχουμε καιρό"]

Την ακύρωση των προστίμων για την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Την κίνηση ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Γελαλής, οι οποίοι σημείωσαν ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των επαγγελματικών φορέων, το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε τελικά παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ετσι, προσθέτουν, όχι μόνο έφερε τους λογιστές-φοροτεχνικούς και τους πολίτες στα όρια της πνευματικής και σωματικής αντοχής τους, αλλά θα επιβάλλει και δυσβάστακτα πρόστιμα σε όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία υποβολής.

«Και αυτό συμβαίνει ενώ το ίδιο το υπουργείο δεν τήρησε τις προθεσμίες, ούτε επιβάλλει πρόστιμα σε άλλες περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.