17 Ιουλίου 2014

Παπαμιμίκος: Η μικροψυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίο γεγονός

Τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, και την στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο  γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο ΒΗΜΑ FM, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται μικρόψυχα και λαϊκίστικα όταν χαρακτηρίζει τυχαίο γεγονός τη σύλληψη Μαζιώτη».

«Αρχικά θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που κινδύνευσε η ζωή τους για να συλλάβουν τον Μαζιώτη και στη συνέχεια θέλω να συγχαρώ την ΕΛΑΣ, την ηγεσία της και την Αντιτρομοκρατική και βεβαίως της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αυτή ήταν μια μεγάλη επιτυχία, γιατί ήταν σύλληψη ενός μεγάλου τρομοκράτη, και βεβαίως θέλω να ευχηθώ και καλή ανάρρωση στους τραυματίες, τον αστυνομικό και τους τουρίστες. Αποδείχθηκε ότι η Αστυνομία λειτούργησε με μεγάλο επαγγελματισμό και μέσα σε ένα χώρο που ήταν γεμάτος από κόσμο έγινε μια καταδίωξη που θα μπορούσε να έχει δραματικά αποτελέσματα, τα οποία αποφεύχθηκαν ευτυχώς. Αυτό βεβαίως που δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα τον κ. Στρατούλη το πρωί να λέει ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Εκείνο που σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός είναι τέτοια η μικροψυχία του ΣΥΡΙΖΑ που απαξιώνει ακόμη τη σύλληψη ενός τρομοκράτη. Είναι δυνατόν ακόμη και στη σύλληψη ενός τέτοιου τρομοκράτη να παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια; Γι’ αυτό σας λέω, ότι το μόνο που δεν είναι τυχαίο είναι η μικροψυχία του ΣΥΡΙΖΑ, διότι έχει αποδείξει ότι επιθυμεί μόνο αποτυχίες της χώρας σε όλους τους τομείς. Εμείς, όμως, ευτυχώς, τους διαψεύδουμε καθημερινά. Είτε είναι στον τομέα της τρομοκρατίας είτε στον τομέα της οικονομίας είτε στον τομέα της καθημερινότητας».

Παράλληλα, ο κ. Παπαμιμίκος, δήλωσε: άκουσα ξεκάθαρα τον κ. Στρατούλη να λέει ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός και να μη δίνει συγχαρητήρια ούτε στην ΕΛΑΣ ούτε στους αστυνομικούς, σαν να μη συνέβη τίποτα και να επενδύει σ’ αυτό, να κατηγορεί δηλαδή την κυβέρνηση και να λέει ότι πιάσαμε έναν τρομοκράτη σε ένα τυχαίο γεγονός και ότι δεν έγινε και τίποτα. Ε όχι. Είναι μικροψυχία και λαϊκισμός αυτά και πρέπει να σταματήσουν. Εμείς θέλουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πρέπει να είναι παραγωγική. Να προτείνει, να διαφωνεί, αλλά σε κάποια πράγματα, στα αυτονόητα, οφείλει να συμφωνεί. Αν δεν συμφωνούμε στα αυτονόητα, ότι η σύλληψη ενός τρομοκράτη είναι μια επιτυχία και μάλιστα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, συγγνώμη, αλλά μάλλον δεν ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα».

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης και το χρόνο των εκλογών επισήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της. Το 2012, ο ελληνικός λαός έδωσε μια εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και να μας βγάλει από τα μνημόνια και την κρίση και αυτό η κυβέρνηση θα κάνει. Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, όπου χρειάζεται, και την κατάλληλη στιγμή θα προτείνει κάποιο πρόσωπο που θα ενώνει τους περισσότερους Έλληνες και θα είναι υπερβατικό, ενωτικό και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάμε σε εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν πρόκειται εμείς να πέσουμε στην παγίδα και στον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουμε το έργο μας. Στο Κοινοβούλιο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Μιλάμε για ονομαστική ψηφοφορία και κάθε βουλευτής και κόμμα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προσωπικά, απέναντι στον ελληνικό λαό. Αν θα ψηφίσει ή δεν θα ψηφίσει κάποιο πρόσωπο για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό εννοώ και το λέω ξεκάθαρα. Εμείς, σεβόμαστε τους θεσμούς».