13 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΤΑ ΡΕ ΠΟ@ΣΤΗ! Σάμος: Διακινητής ο ένας από τους νεκρούς του ναυαγίου

Έξι σοροί έχουν μέχρι τώρα ανασυρθεί μετά το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Σάμο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας από τους δουλεμπόρους.
Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοόουμενων μεταναστών πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός του άνδρα που ανασύρθηκε χθες ανήκει σε έναν από τους διακινητές.

Ο άνδρας εντοπίστηκε το Σάββατο μαζί με ένα αγόρι και μαζί με τα δύο πτώματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές, ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους έξι.

Η σορός του άνδρα αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ένας από τους διακινητές. Σύμφωνα με το i-samos πρόκειται για τον άνδρα που είχε επιχειρήσει να κατεβάσει τη μικρή πλαστική βάρκα μαζί με τον άλλο δουλέμπορο από το γιότ προκειμένου να το εγκαταλείψουν.

Εκεί δημιουργήθηκε επεισόδιο και σύμφωνα με τις αναφορές των μεταναστών παρόλο που είχε επιβιβαστεί στη μικρή βάρκα μαζί με τον συνεργό του, οι μετανάστες κατάφεραν με μαχαίρι να σκίσουν τη βάρκα των δουλεμπόρων, ώστε να τους αποτρέψουν να φύγουν από το σημείο!

Έτσι μετά από λίγο και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ανετράπη και το γιότ, με αποτέλεσμα να παρασύρει στο βυθό πολλούς ανθρώπους!

Χθες αργά το βράδυ σήμανε συναγερμός και σωστικά συνεργεία κατευθύνθηκαν στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στο Καρλόβασι, αφού υπήρχε αναφορά πως υπήρχαν πτώματα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν κάποια σωσίβια.

Τώρα εξετάζεται αν αυτά τα σωσίβια προέρχονται από το σκάφος του συγκεκριμένου ναυαγίου.

Πηγή: i-samos