29 Ιουλίου 2014

"Έξυπνες" σφαίρες παρουσίασαν οι Αμερικανοί - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσφατα εταιρεία στρατιωτικής τεχνολογίας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει μια "έξυπνη" σφαίρα που μπορεί να ανακατευθύνεται προς νέο στόχο!

Αυτό το βίντεο τεκμηριώνει ότι μια σφαίρα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ κατά τη διάρκεια της πορείας της, όπως ισχυρίζεται ένας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού.

Επί σειρά ετών η Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa), βρισκόταν  σε διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης ενός τέτοιου νέου πρωτοτύπου, της “μαγικής σφαίρας”, δαπανώντας εκατομμύρια δολάρια.

Και τώρα ισχυρίζονται ότι πέτυχαν τον σκοπό τους.

Το κλιπάκι δείχνει σε αργή ταχύτητα πως μια σφαίρα διαμετρήματος .50 βάλλεται προς ένα στόχο. Η σφαίρα ξεκινά με την κατεύθυνση βολής, αλλά στη συνέχεια ανακατευθυνεται προς τα αριστερά και προσκρούει σε έναν άλλο.

Η Darpa δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για το μηχανισμό πλοήγησης, ο οποίος ονομάστηκε EXTACTO, καθώς φοβούνται ότι η βιομηχανική κατασκοπεία θα υποκλέψει στοιχεία για τη νέα αυτή τεχνολογία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό, «αυτό το βίντεο δείχνει το Exacto να πραγματοποιεί ελιγμούς για να χτυπήσει στόχους που αντισταθμίζονται ανάλογα με το πού στοχεύει το πυροβόλο όπλο μετά τη ρίψη και μέχρι την πρόσκρουση."

"Το ειδικά σχεδιασμένο πυρομαχικό της Exacto και το οπτικό σύστημα ελέγχου που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, βοηθά τον εντοπισμό και την επαναπροσδιορισμό της τροχιάς των βλημάτων στους στόχους τους, προσαρμοζόμενο σε πιθανούς παραμέτρους όπως είναι ο καιρός, ο αέρας, η κίνηση  μη στατικών στόχων και άλλοι παράγοντες που θα εμπόδιζαν ένα επιτυχές χτύπημα.”

Ο αμερικανικός στρατός ελπίζει ότι η νέα τεχνολογία θα δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα σε εμπόλεμες ζώνες

Οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι η ανακατευθυνόμενη σφαίρα θα δώσει στους ελεύθερους σκοπευτές το προβάδισμα ειδικότερα όταν έρχονται να αντιμετωπίσουν κινούμενους στόχους σε εμπόλεμες ζώνες.

Η νέα τεχνολογική εξέλιξη ανακοινώθηκε την ώρα που εντείνονται οι εκκλήσεις για την απαγόρευση των ρομπότ “Εξολοθρευτών” που μπορούν να επιλέγουν τους όποιους στόχους πρέπει να εξοντώσουν.

Μάλιστα, ο ΟΗΕ εξετάζει επί του παρόντος αιτήματα για την παγκόσμια απαγόρευση για την ανάπτυξη τέτοιων “έξυπνων” συσκευών μετά από σχετική συνέλευση της Συνδιάσκεψης για τα Συμβατικά Όπλα (Convention on Conventional Weapons).

Πλήρως αυτόνομα στρατιωτικά ρομπότ δεν υπάρχουν ακόμη, όμως, χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν επιλεγμένους στόχους στο Αφγανιστάν και αλλού.

Άλλες ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα, πιστεύεται ότι εξελίσσουν αντίστοιχους μηχανισμούς που μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις αυτόνομα σε κρίσιμα σημεία εμπόλεμων καταστάσεων.


Μετάφραση-Επιμέλεια onalert.gr
Πηγή: Mirror