02 Ιουλίου 2014

Μπαίνει εισαγγελέας στο Μετσόβιο-Παραιτήθηκαν η πρόεδρος και η γγ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ

Χάος στη σχολή, όμηροι οι φοιτητές
 
Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr η εισαγγελική παρέμβαση αφορά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του ιστορικού ιδρύματος και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

Στον αέρα το εξάμηνο

Οι φοιτητές βρίσκονται μια ανάσα από το να χάσουν το εξάμηνο, μετά τη νέα αιφνιδιαστική απόφαση που πήραν χθες οι διοικητικοί υπάλληλοί του ΕΜΠ για συνέχιση της απεργίας τους και για αόριστο χρονικό διάστημα. Στην γενική συνέλευση πήραν μέρος 40 άτομα, τα 27 των οποίων είπαν «ναι» στη συνέχιση της απεργίας.

Σήμερα οι Κοσμήτορες και τα μέλη της διοίκησης του Πολυτεχνείου θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ όπως επισημαίνουν μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, εάν άρχιζαν αύριο τα μαθήματα στο Ίδρυμα, πιθανότατα θα τελείωναν ως την 1η Αυγούστου, καθώς το εξάμηνο πρέπει να τελειώσει ως τις 31 του ίδιου μήνα για να αρχίσει το επόμενο

Παραιτήθηκαν η πρόεδρος και η γγ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ

Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο παραμένει κλειστό ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση που πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοί του για συνέχιση της απεργίας τους για αόριστο χρονικό διάστημα.

Όλες οι είσοδοι του Ιδρύματος παραμένουν κλειστές, ενώ χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να χάσουν την εξεταστική.

Την ίδια ώρα πάντως τις παρατήσεις υπέβαλαν στη Γενική Συνέλευση η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ κ. Ζάχου και η Γενική Γραμματέας κ. Φλωράκη, επειδή ζητούσαν συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μη χάσουν το εξάμηνο.

Αρκετοί διοικητικοί πάντως υποστηρίζουν ότι συνάδελφοί τους μέμφονται επειδή θέλουν μία άλλη μορφή κινητοποιήσεων και κυρίως με ανοιχτό το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τους κοσμήτορες του ΕΜΠ έως σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα (9) εβδομάδες μαθημάτων και υπολείπονται ακόμη τέσσερις εβδομάδες για τη συμπλήρωση των δεκατριών εβδομάδων που προβλέπονται από το νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο.

Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.