02 Ιουλίου 2014

Με σύμβουλο του πρωθυπουργού καθόταν ο καθηγητής Μαραντζίδης όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια από νεαρούς

Αν και οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως όταν δέχθηκε την άνανδρη επίθεση από τρία άτομα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης καθόταν στο καφενείο με μεταπτυχιακό φοιτητή του, η Καθημερινή γράφει τώρα πως παρών ήταν και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού  Μιχάλης Πεγκλής, στον οποίο απευθύνθηκαν αρχικά οι άγνωστοι νεαροί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Μαραντζίδης βρισκόταν σε γνωστό καφέ της Θεσσαλονίκης  όταν ομάδα δέκα νεαρών πλησίασαν την παρέα του και απευθύνθηκαν αρχικά στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, ρωτώντας τον αν είναι "ο Μαραντζίδης που γράφει εναντίον της Αριστεράς". Πριν ο κ. Πεκγλής προλάβει να αντιδράσει, επενέβη ο κ. Μαραντζίδης, ο οποίος δήλωσε την ταυτότητά του και πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσουν οποιαδήποτε διαφωνία τους με τις απόψεις του.

Αμέσως οι τρεις απο τους δέκα νεαρούς τον πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις και ο πλέον εύσωμος από τους τρεις, του επετέθη απρόκλητα και του κατάφερε μια γροθιά στο κεφάλι. Οι άλλοι δύο άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι και στο σώμα, όταν ο καθηγητής έπεσε στο δάπεδο, ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας φυλούσαν "τσίλιες".

Ο Μιχάλης Πεγκλής είναι  σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, γνώστης και ευρωπαϊκών θεμάτων και χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Είναι αριστούχος στις πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις, με σπουδές στο London School of Economics. Μάλιστα φέρεται να ήταν και στους επικρατέστερους για τη θέση του γενικού γραμματέα Εσόδων.