13 Ιουλίου 2014

ΚΛΑΙΩ! Κομμούνια ορειβάτες επιχείρησαν να ακολουθήσουν τα ίχνη της "Σουλτάνας" και χάθηκαν

Σε μια επικίνδυνη περιπέτεια εξελίχθηκε η εξόρμηση τριών ορειβατών του ΕΟΣ Ξάνθης, οι οποίοι θέλησαν να ακολουθήσουν τα ίχνη του Άρη Βελουχιώτη κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωή του το 1945, στο όρος Χατζή, ύψους 2.000 μέτρων.

Η αποστολή ξεκίνησε την Παρασκευή και είχε σαν τελικό προορισμό, μετά το όρος Χατζή τη χαράδρα του Φάγγου στον Αχελώο στα Βορειοδυτικά Άγραφα. Όπως αναφέρει το Xanthipress, πρόκειται για δύσβατα και χαραδρώδη μέρη που χαρακτηρίζονται απόκοσμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις ορειβάτες αποκλείστηκαν σε δύσβατη περιοχή κοντά στο Πολυνέρι του Δήμου Πύλης Τρικάλων, όταν ξέσπασε σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα. Οι ορειβάτες καθηλώθηκαν και ένας γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Εξειδικευμένοι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τρεις ορειβάτες. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής, που οδήγησαν τα συνεργεία στη δύσβατη περιοχή από μονοπάτια που γνωρίζουν.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε επιστρέφοντας στην Ξάνθη μαζί με τα άλλα δύο μέλη της αποστολής.

tvxs.gr