03 Ιουλίου 2014

Άδωνι μην το δικαιολογείς τον άχρηστο! "Ο Χατζηδάκης γνώριζε ότι η ρύθμιση για το γάλα θα αποτύγχανε"

[Ξαναλέω για να τα λέμε όλα: 1. Δεν μας τιμά η λογική "ψήφισε κάτι, ότι να'ναι για να ρίξουμε σκόνη στα μάτια της τρόικας κι ας μην αλλάξει τίποτα" 2. Την επόμενη της δημοσίευσης η ΟΛΥΜΠΟΣ άρχισε τους εκβιασμούς και μείωσε την τιμή αγοράς του γάλακτος από τους αγελαδοτρόφους από τα 52 λεπτά στα 48... Ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο Χατζηδάκης και όσο για ανταγωνισμούς και παπαριές, αυτά ισχύουν σε άλλες χώρες και όχι στην Ελλάδα όπου ο συγκεκριμένος κλάδος έχει άπειρες καταδίκες για πολιτικές καρτέλ...]

Την αποκάλυψη πως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είχε επίγνωση ότι η ρύθμιση για την αγορά του γάλακτος ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real, με αφορμή την πώληση του 30% της ΔΕΗ, υποστήριξε ότι η ιδιωτικοποίηση θα ωφελήσει τους καταναλωτές. Ωστόσο, σε ερώτηση για την αιτία που οι αλλαγές στην αγορά του γάλακτος δεν επέφεραν και τη μείωση στην τιμή του είπε ότι «έτσι όπως ψηφίστηκε ήταν γνωστό ότι θα αποτύγχανε» και πρόσθεσε πως αυτό ήταν κάτι που το γνώριζε εκ των προτέρων και ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Θα θυμάστε εκείνη τη μέρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο. Τότε καθόμουν στα υπουργικά έδρανα καθώς ως υπουργός Υγείας είχα πολλά άρθρα στο πολυνομοσχέδιο. Και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης μου είπε ότι έτσι όπως περνά τελικά η ρύθμιση για το γάλα δεν θα έφερνε αποτελέσματα, καθώς δεν ήταν αυτό που ζητούσε ο ΟΟΣΑ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ότι είναι άδικο να λέγεται ότι απέτυχε η ρύθμιση του ΟΟΣΑ για το γάλα γιατί δεν ήταν αυτή που ψηφίστηκε, εξαιτίας των αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ . Αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η Βουλή - υπό το βάρος αυτών των πιέσεων - ψήφισε μια κρίσιμη για την εκταμίευση της δόσης ρύθμιση χωρίς να υπάρξει όφελος για τον πολίτη - αφού οι τιμές δεν μειώθηκε - αλλά χωρίς να υπάρξει και ακριβής υιοθέτηση των όσων επιθυμούσαν οι δανειστές.