03 Ιουλίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΛΟΒΕΡΔΟ! Πέρσι έγραψαν περισσότεροι κάτω απ' τη βάση... αλλά φέτος θα'ρθει τροπολογία να περάσουν πιο εύκολα οι μαθητές

[Φυσικά πέρσι δεν είχαν την Τράπεζα ερωτήσεων και η αντιπολίτευση δεν τσίριζε για "σφαγή" των παιδιών (ας μην τα χαρακτηρίσουμε κακομαθημένους στόκους και προσβληθούν)... φέτος που το θέμα το έπιασε η αντιπολίτευση και άρχισαν οι τσιρίδες ο λαϊκιστής Λοβέρδος πανικόβλητος έφερε τροπολογία... Η πλάκα είναι ότι η αποκάλυψη αυτή γίνεται με αφορμή ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε "φέτος η Τράπεζα Θεμάτων οδηγεί σε σφαγή χιλιάδες μαθητές της Α΄ Λυκείου και ότι το σύστημα απέτυχε"... τι να πεις και τι να σχολιάσεις τόσο για τον αστείο υπουργό όσο και για την αντιπολίτευση]

Μπορεί η κυβέρνηση να φέρνει τροπολογία στη Βουλή για να περάσουν την τάξη οι μαθητές που έγραψαν κάτω από τη βάση στην Α’ Λυκείου, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, πέρυσι έγραψαν περισσότεροι κάτω από 10!
Τα στοιχεία για το ποιοι έγραψαν φέτος κάτω από τη βάση, πρώτη χρονιά που ίσχυσε η Τράπεζα Θεμάτων και ποιοι "πάτωσαν" πέρυσι με το παλιό σύστημα κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου.

Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής αυτού του θεσμού, όπως είπε ο υφυπουργός, το υπουργείο ξεκίνησε έρευνα μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκέντρωσε τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής Α’ Λυκείου και της περυσινής Α΄ Λυκείου.

«Οι μαθητές της Α’ Λυκείου που έδωσαν εξετάσεις με το περσινό σύστημα, χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων, είχαν μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας, κάτω από το 10, από ότι φέτος με την Τράπεζα Θεμάτων» είπε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Αναφερόμενος στο ποσοστό των μαθητών που παραπέμπονται για επανεξέταση τον Σεπτέμβριο, είπε ότι η δεύτερη φάση της έρευνας δείχνει ότι τα ποσοστά αυτά θα φθάσουν κάπου στο 20% με 23%. Τα στοιχεία πιθανότατα θα δημοσιοποιηθούν αύριο Παρασκευή.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος δεν αμφισβήτησε τις επισημάνσεις της ΟΛΜΕ ότι τα ποσοστά αυτά ήταν στο 6% πέρυσι, είπε όμως ότι θα κατατεθεί τροπολογία που θα βελτιώνει το νόμο αλλά δεν θα αλλοιώνει το πνεύμα. Πιθανόν να χρειάζεται βελτίωση ο τρόπος προαγωγής, είπε και δέχθηκε ότι υπάρχει κάποια στρέβλωση διότι ένας μαθητής του 19 μέσο όρο μπορεί να κοπεί επειδή σε κάποιο μάθημα είναι κάτω από τη βάση.

Από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός, προκύπτει ότι το ποσοστό των μαθητών με γραπτά στην Α’ Λυκείου κάτω από τη βάση κινήθηκε:

ΜΑΘΗΜΑ2013-20142012-2013
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία31%36%
Νέα Ελληνική Λογοτεχνία10%16%
Νέα Ελληνική Γλώσσα14%16%
Ιστορία37%38%
Άλγεβρα48%57%
Γεωμετρία47%56%
Φυσική50%56%
Χημεία48%53%
Βιολογία41%34%

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος που είπε ότι η Τράπεζα Θεμάτων οδηγεί σε σφαγή χιλιάδες μαθητές της Α΄ Λυκείου και ότι το σύστημα απέτυχε, ότι πρέπει να επανέλθει η προαγωγή των μαθητών με το παλαιό σύστημα και κυρίως να μην μετρήσει ο βαθμός της Α΄ Λυκείου στις εισαγωγικές.