09 Ιουλίου 2014

Γεωργιάδης: «Πυροτέχνημα» η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Ως «πυροτέχνημα» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «με το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος έχει κατορθώσει σε έναν βαθμό να αποφύγει την πραγματική συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψή του ότι έχει δοθεί υπερβολική σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αναφορικά με τις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για το θέμα του δημοψηφίσματος αλλά και τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, είναι «ο πρόεδρος της Βουλής εκ του θεσμικού του ρόλου μπορεί να σχολιάζει αυτά που συμβαίνουν στο κοινοβούλιο και δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με την άποψη του πρωθυπουργού».

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι διαφωνεί με την άποψη ότι μπορούν να συναθροιστούν οι πέντε προτάσεις για δημοψήφισμα που έχουν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς -όπως σημείωσε- δεν έχουν πολλά κοινά σημεία.