13 Ιουλίου 2014

Η γυναίκα που πρόσφερε σ@ξ για να κλέψει μυστικά υπέρ της Βόρειας Κορέας – Η Μάτα Χάρι της Πιονγιάνγκ ζει εξόριστη και συντηρείται με επιδόματα

- Η Won Jeong-hwa ήταν κατάσκοπος της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ
- Αποσπούσε με... σ@ξ μυστικά από αξιωματικούς της Νότιας Κορέας και τα μετέφερε στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ιλ
- Η Πιονγιάνγκ την αποκήρυξε όταν συνελήφθη
- Έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή και τώρα ζει έξω από τη Σεούλ
- "Έχω σκεφτεί να αυτοκτονήσω" λέει

Την αποκάλεσαν Μάτα Χάρι της Βόρειας Κορέας. Η Won Jeong-hwa έγινε γνωστή όταν συνελήφθη από τις αρχές της Νότειας Κορέας γιατί έκανε σεξ με ανώτατους αξιωματικούς και αποσπούσε κρατικά μυστικά, τα οποία μετέφερε στην Πιονγιανγκ και το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η 40χρονη πια πρώην κατάσκοπος ζει στην πόλη Γκουνπο, νότια της Σεούλ και όπως λέει περνάει δύσκολες στιγμές γιατί κανείς δεν της δίνει δουλειά. Κι αν της δώσει, την απολύει μόλις μάθει το... αμαρτωλό παρελθόν της.

Προσπάθησε να δουλέψει σαν σερβιτόρα και σαν καθαρίστρια αλλά δεν τα κατάφερε. Την ώρα που άλλοι κατάσκοποι της Βόρειας Κορέας που αυτομόλησαν... απέναντι, περνούν "ζωή και κότα", γράφοντας βιβλία και εμφανιζόμενοι στην τηλεόραση, η Won Jeong-hwa αναγκάζεται να ζει με τα 800 δολάρια που παίρνει από τα κοινωνικά επιδόματα.






Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Γουόν βγήκε από τη φυλακή. Είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη γιατί χρησιμοποίησε το σεξ για να αποσπάσει μυστικά του στρατού και γιατί συνωμοτούσε να δολοφονήσει ανώτατους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών.

"Σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω", λέει η 40χρονη, μητέρα ενός παιδιού σήμερα. Η Γουόν πέρασε στη Νότια Κορέα υποκρινόμενη πως ήταν απλά μια βορειοκορεάτισσα που ήθελε να αυτομολήσει.

Όταν όμως αποκαλύφθηκαν όλα, η Πιονγιανγκ την αποκήρυξε, είπε πως είναι εγκληματίας και κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι «μαγείρεψε» ένα κατασκοπικό σκάνδαλο για να πλήξει την εικόνα της... γειτόνισας. Και

Από την πλευρά της, η «Μάτα Χάρι» υποστηρίζει πως παράκουσε τις εντολές της Πιονγιάνγκ να δηλητηριάσει δυο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας. Και αποκάλυψε ότι ερωτεύτηκε τρελά έναν χαμηλόβαθμο στρατιωτικό. Ο οποίος επίσης φυλακίστηκε, κατηγορούμενος πως της έδωσε λίστα με τα ονόματα Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν, παρόλο που γνώριζε ότι εκείνη ήταν κατάσκοπος.






Υποστηρίζει επίσης ότι χρησιμοποίησε το σεξ για να αποσπάσει μυστικά μόνο μια φορά και ότι οι κατήγοροι στη Νότια Κορέα την μέθυσαν για να την αποσπάσουν την ομολογία και «κατασκεύασαν» την ιστορία με τους πολλούς άνδρες και τις ερωτικές συνευρέσεις.

Βέβαια, δεν πιστεύουν όλοι πως η 40χρονη είναι ακριβώς αυτό που λέει: μια εκπαιδευμένη κατάσκοπος που είχε εντολές να δολοφονήσει Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους.

Ο πατριός της, το 2007, είπε ότι αντίθετα απ’ ό,τι ισχυριζόταν η ίδια, ο πατέρας της δεν ήταν κατάσκοπος αλλά ένας απλός άνθρωπος που είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή και πως εκείνη δεν είχε καμία σχέση με κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που την καταδίκασε, η Γουόν εστάλη στη Νότια Κορέα το 2001 με στόχο να φωτογραφήσει αμερικανικές βάσεις και να συγκεντρώσει δημοσιεύματα νοτιοκορεάτικων εφημερίδων που αναφέρονταν στη Βόρεια Κορέα.

Όσοι τη γνώριζαν πριν συλληφθεί το 2008 λένε πως δεν θα μπορούσε να είναι κατάσκοπος υψηλού επιπέδου λόγω του χαρακτήρα της!

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
newsit.gr