07 Ιουλίου 2014

Αναστασιάδης: Το θέμα με την Ελλάδα έχει λήξει

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο ΠτΔ για την κόντρα Θεοχάρους - Βενιζέλου.

Σε αναφορά του για την αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στην Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Πρόεδρος Αναστασίαδης με έντονο ύφος ξεκαθάρισε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.
"Θέλω να ξεκαθαρίσω μια για πάντα κάτι για τα γεγονότα των τελευταίων ωρών που δημιούργησαν μια ψευδή εικόνα περί ενδεχομένης διάστασης θέσεων μεταξύ Ελληνικής και Κυπριακής Κυβερνήσεως ή για το κατά πόσο η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο ή κατά πόσο υπάρχει η στενή συνεργασία που ο καθένας επιθυμεί και επιδιώκει.

Θέλω να κάνω ξεκάθαρο: Οι σχέσεις μας είναι πέραν από άριστες και η συνεννόηση τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών είναι επί ημερησίας βάσεως και σε πλήρη, και πέραν από αγαστή, συνεργασία. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί ή να θέτει οποιαδήποτε αμφιβολία, έστω και την παραμικρή, όσον αφορά τη συνεργασία και την άριστη σχέση, αλλά και την αμέριστη υποστήριξη που τυγχάνουμε από πλευράς Ελληνικής Κυβερνήσεως", σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Σοφοκλής Γεωργιάδης
http://www.24h.com.cy/society/item/60564-proedros-anastasiades-to-thema-me-tin-ellada-exei-lixei.html