02 Ιουλίου 2014

Επίθεση από αναρχοάπλυτους δέχθηκε ο γνωστός αντικομμουνιστής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης

Το στέλεχος του Ποταμιού δέχθηκε μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονία και στέλεχος του Ποταμιού  Νίκος Μαραντζίδης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών είχε συνάντηση σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη...
με φοιτητή του, υποψήφιο διδάκτορα, όταν τρεις νεαροί τον πλησίασαν και τον ρώτησαν  «εσύ είσαι που γράφεις για την Αριστερά; Η Αριστερά φταίει για όλα;». Εκείνος τους απάντησε καταφατικά και τους είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσουν οποιαδήποτε διαφωνία τους, αλλά τότε δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τον ένα από τους νεαρούς, ηλικίας περίπου 20 ετών. Αφού ο πρώτος του έριξε γροθιά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να πέσει στο πάτωμα, οι άλλοι δύο άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι και το σώμα.

Το επεισόδιο έληξε λίγα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με τους τρεις νεαρούς να διαφεύγουν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση και τον κ. Μαραντζίδη να έχει υποστεί τελικά μια μικρή διάσειση χωρίς, όμως, να χρειαστεί νοσηλεία. Ο ίδιος διαβεβαίωνε τους φίλους του ότι είναι καλά και εκείνοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει τα εξής: Οι φασίστες είναι ένα δράμα. Οι δειλοί είναι για λύπηση. Οι δειλοί φασίστες που περικυκλώνουν, χτυπούν και μετά το βάζουν στα πόδια, είναι για γέλια. Νίκο περαστικά και συνέχισε να γελάς μαζί τους