08 Ιουλίου 2014

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ: Με ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο δανείστηκε το ελληνικό Δημόσιο μέσω εξάμηνων γραμματίων

[Και φυσικά ο μπαγλαμάς είναι ο "σοβαρός" (μη χέσ@) ΣΥΡΙΖΑίος Σταθάκης, που όταν ο Βολουδάκης του έλεγε η έξοδος στις αγορές θα φέρει και μείωση των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων, χαχάνιζε σα βλάκας και έλεγε ότι θα σκίσει τα βιβλία του-Θυμηθείτε το βίντεο εδώ]

Το ποσόν των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με μειωμένο επιτόκιο κόστος, μέσω δημοπρασίας για τη διάθεση εξάμηνων εντόκων γραμματίων (26 εβδομάδων).

Η απόδοση για την έκδοση, η οποία αρχικώς αφορούσε 1,25 δισ.ευρώ, διαμορφώθηκε στο 2,05% έναντι 2,15% της αντίστοιχης προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2014.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,322 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,66 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, στις 12μ.μ.