30 Ιουλίου 2014

Δεκτές οι τροπολογίες για το προπονητικό του ΠΑΟΚ-Γήπεδο για την ΑΕΚ και με την έγκριση της Βουλής

Θετική εξέλιξη για το θέμα του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη, καθώς την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, δέχτηκε τις τροπολογίες που αφορούσαν τη δυνατότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκμεταλλευτούν εκτάσεις για αθλητικούς και τουριστικούς σκοπούς.

Με αυτό τον τρόπο, αφού πρώτα δημοσιευτεί η εν λόγω απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το τοπικός δήμος της Θέρμης μπορεί να προκηρύξει διαγωνισμό έτσι ώστε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, να προχωρήσει στην κατασκευή του ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου για τον «Δικέφαλο».

Γήπεδο για την ΑΕΚ και με την έγκριση της Βουλής

Τα άρθρα του νομοσχεδίου για την «Αγιά Σοφιά» υπερψηφίστηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΧΑ

Με νόμο του κράτους πλέον προχωρά ακόμα πιο κοντά στο νέο γήπεδο η ΑΕΚ!

Τα επίμαχα άρθρα 81 και 82 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας πέρασαν με μεγάλη πλειοψηφία, με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή να το υπερψηφίζουν.

Ενάντια τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΚΕ, του οποίου ούτως ή άλλως η σταθερή του θέση είναι να συναινεί μόνο στη δημιουργία κρατικών γηπέδων.

Παρά την αδιαλλαξία του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, η «Ένωση» απέκτησε ένα ισχυρό χαρτί για να συνεχίσει τις διαδικασίες, ώστε σύντομα να επιστρέψει στη φυσική της έδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ δεν υπέβαλε, τελικά, το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο επίμαχων άρθρων.

Πηγή: sport-fm.gr