12 Ιουλίου 2014

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ: Ο Αλέξης και ο Σερ Σουργελοζίνης

Προξενήτρα η Δούρου

Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ασπάζεται ως ένα βαθμό τις απόψεις του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, οπαδού της ισορροπίας ισχύος στις διεθνείς σχέσεις. Ο μικρός Αλέξης γοητεύεται από το λόγο και τη γραφή του Μαρκεζίνη, τον οποίο έχει συναντήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες.

Η μια συνάντηση έγινε στα γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή και η άλλη στο σπίτι του ακαδημαϊκού που τον περισσότερο καιρό είναι εκτός Ελλάδας, στην Πεύκη. Ρόλο προξενήτρας για να υπάρξει η επαφή έχει η Ρένα Δούρου που συνομιλεί πολύ καιρό με τον Μαρκεζίνη, στον οποίο έχουν χρεώσει την προεργασία, κάτι που δεν ισχύει, των ταξιδιών και των συναντήσεων που θα είχε ο Τσίπρας στη Ρωσία, αλλά και στο επικείμενο ταξίδι του στο Πεκίνο.

Τι ακριβώς ψάχνει ο Τσίπρας από τον Μαρκεζίνη; Θέλει να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του και στον συντηρητικό χώρο, όπως συνομιλεί και με κεντρικά «καραμανλικά» στελέχη. Εάν θα στήριζε Καραμανλή ή Μαρκεζίνη ο Τσίπρας Πρόεδρο της Δημοκρατίας;. Τι να σας πω…Άβυσσος η ψυχή του αριστερού αγοριού!

www.antinews.gr/POLITIKE/o-aleksis-kai-o-ser-markezinis/