23 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟ-Ολλανδός δήμαρχος τα έβαλε με την κόρη του Πούτιν για το Boeing -Θέλει να τη διώξει από τη χώρα του

Αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται καθημερινά στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, δεν ισχύει το ίδιο και για τις κόρες του. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη, η Μαρία Πούτιν, μπήκε στο στόχαστρο των Ολλανδών, εξαιτίας της κατάρριψης του Boeing.

Ο Πίτερ Μπροέρτιες, δήμαρχος της πόλης Χίλβερσουμ, ζήτησε την απέλαση της 29χρονης κόρης του Ρώσου προέδρου από την Ολλανδία. Στη χώρα επικρατεί θρήνος και οργή μετά από την κατάρριψη του Boeing, καθώς είχε τα περισσότερα θύματα στην αεροπορική τραγωδία, ενώ τα έχουν βάλει με τον Πούτιν αφού όλα δείχνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές της Ουκρανίας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Μπροέρτιες ζήτησε την απέλαση της Μαρία Πούτιν από την Ολλανδία, η οποία λέγεται ότι ζει στην πόλη Βοορσότεν, με τον Ολλανδό σύντροφό της. Αργότερα βέβαια ο δήμαρχος απολογήθηκε μέσω του Twitter, όπου παραδέχθηκε ότι τα σχόλιά του δεν ήταν «σοφά», όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Δεν είναι πάντως ο μόνος που τα έβαλε με την Μαρία Πούτιν. Ουκρανοί που ζουν στην Ολλανδία ζήτησαν να γίνει ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι στο οποίο μένει η κόρη του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για τις δύο κόρες του Πούτιν, την 29χρονη Μαρία και την 27χρονη Εκατερίνα (τελευταία φώτο δεξιά). Ο πατέρας τους έχει φροντίσει να τις προστατεύσει πλήρως από τα ΜΜΕ, καθώς έχουν δημοσιευθεί ελάχιστες φωτογραφίες τους, ενώ και η προσωπική τους ζωή είναι άγνωστη. Πάντως, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα των New York Times, η Μαρία Πούτιν είχε σχέση με τον Ολλανδό Γιόριτ Φάασεν, που κατέχει σημαντική θέση στην Gazprom.