17 Ιουλίου 2014

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Σελίδα στο Facebook υπερ του ανάπηρου στόκου Μαζιώτη

Όλα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, τώρα είδαμε κι αυτό. Ανοίχτηκε στο facebook σελίδα υπό τον τίτλο “Αλληλεγγύη στον επαναστάτη Νίκο Μαζιώτη” και ήδη μετρά (για όσους γνωρίζουν τη γλώσσα των social media) 61 like.
Τη σελίδα, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη, κοσμούν αρκετές φωτογραφίες καθώς κι ένα κείμενο του ιδίου:


“Η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το κράτος απέναντι στους αιχμαλώτους επαναστάτες και πολιτικούς εχθρούς του είναι δεδομένη. Εκδικητικότητα, σαδισμός, φυσική και ψυχολογική βία, ασέβεια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αδιαφορία για την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα, την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Γιατί η ασφάλεια του κράτους και του καθεστώτος, η στέρηση της ελευθερίας είναι πάνω απ’ όλα, πάνω απ’ την ίδια τη ζωή και τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Για τους αξιωματούχους του κράτους, την πολιτική και οικονομική ελίτ και τους πλούσιους, τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν αφορούν παρά μόνο τους ίδιους και τους ταξικά όμοιούς τους. Δεν αφορούν τον λαό, τους φτωχούς, τους εξαθλιωμένους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους απόμαχους της δουλειάς, τους μετανάστες, αυτούς που ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών για να φάνε. Δεν αφορούν ούτε τους φυλακισμένους -κοινωνικούς κρατούμενους, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και των οποίων η ζωή για το σύστημα δεν αξίζει απολύτως τίποτα. Και δεν αφορούν φυσικά ούτε τους επαναστάτες και πολιτικούς κρατούμενους, για τους οποίους το σύστημα επιδιώκει ανέκαθεν τη φυσική και ηθική εκμηδένιση. [...] Οσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί. Ο επαναστατικός αγώνας συνεχίζεται. ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ”


http://lykavitos.gr/archives/121133