07 Ιουλίου 2014

Σημαντική διάκριση: H ελληνική εταιρεία Upstream στις 51 πιο «δυνατές» του κόσμου

Η άλλη Ελλάδα της δημιουργίας που διαπρέπει εκτός συνόρων και η δυναμική της ξεπερνάει ακόμα και κολοσσούς του επιχειρηματικού κόσμου, υπάρχει και μάλιστα βραβεύεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του emea.gr, μια πολύ σημαντική διάκριση «πέτυχε» η Ελλάδα στο πλαίσιο του φετινού World Entrepreneur Of The Year (WEOY) της ΕΥ, καθώς ο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2013», Μάρκος Βερέμης, της Upstream «είδε» την εταιρεία του συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 51 «δυνατών» επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Ο Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Upstream ΑΕ επεσήμανε ότι «το φετινό World Entrepreneur Of The Year (WEOY) ήταν μια μοναδική εμπειρία, με απαράμιλλη οργάνωση και μεγάλα οφέλη για την Upstream και εμένα προσωπικά. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικούς από τους πιο καινοτόμους και τολμηρούς επιχειρηματίες στον κόσμο και να χτίσουμε ουσιαστικές σχέσεις συνεργασίας για το μέλλον. Το όραμα, η ταπεινοφροσύνη και η μεγάλη προσφορά των περισσότερων επιχειρηματιών στο WEOY διαψεύδουν τα αρνητικά στερεότυπα για την επιχειρηματικότητα που υπάρχουν στην χώρα μας. Οι μέρες αυτές ήταν για μένα ένα μοναδικό παράθυρο στον κόσμο που επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου πως ο κόσμος γίνεται ολοένα και "μικρότερος" και οι ευκαιρίες επιτυχίας για διεθνείς εξαγωγικές ελληνικές εταιρείες δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες. Πέρα των νικητών κάθε χώρας είχα την ευκαιρία να συζητήσω με προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας όπως την Martha Stewart και τον Sir Alex Ferguson».

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Επιπλέον, στην ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελείτο από μια σειρά από διακεκριμένους, παγκοσμίως, επιχειρηματίες, συμμετείχε για πρώτη φορά και Έλληνας επιχειρηματίας, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ. Η επιλογή αυτή της ΕΥ, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της σημαντικής βελτίωσης που έχει συντελεστεί στην εικόνα της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπογράμμισε ότι «η συμμετοχή μου ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του παγκόσμιου διαγωνισμού της EY, World Entrepreneur Of The Year, αποτέλεσε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Η διαδικασία για την Κριτική Επιτροπή ήταν απαιτητική, καθότι κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ υποψηφίων από 51 χώρες! Μέσα από τη διαδικασία ανάδειξης του παγκόσμιου νικητή, μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με σημαντικούς επιχειρηματίες παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίοι τόσο με τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, όσο και με το όραμά τους, αποτελούν έμπνευση για το μέλλον της επιχειρηματικότητας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΥ για την άψογη οργάνωση και για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως είναι ο World Entrepreneur Of The Year».

Το βραβείο «Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2014 απονεμήθηκε από την ΕΥ στον Uday Kotak, ιδρυτή και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kotak Mahindra Bank της Ινδίας, στο πλαίσιο μιας εντυπωσιακής τελετής στην αίθουσα Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο.