21 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ NTOKOYMENTO-Φορτηγό μεταφέρει στη Ρωσία το BUK που χτύπησε το Boing

Στη δημοσιότητα βίντεο με το φορτηγό που φέρεται να μετέφερε το αντιαεροπορικό σύστημα Buk στη Ρωσία - Η Μόσχα ζήτησε από τους αυτονομιστές να κρύψουν τα μαύρα κουτιά;

Τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, φαίνεται πως έρχεται να επιβεβαιώσει ένα νέο βίντεο που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα και στο οποίο απεικονίζεται ένα στρατιωτικό φορτηγό να μεταφέρει ένα αντιαεροπορικό σύστημα Buk, όπως αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες κατέρριψε το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.
Το βίντεο τραβήχτηκε στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας από έναν οδηγό που ακολούθησε το φορτηγό.


Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό κατευθυνόταν προς τη Ρωσία και δεν είχε μαζί του στρατιωτική ή αστυνομική συνοδεία.

«Για δύο ολόκληρα χιλιόμετρα ένας Ρώσος οδηγός οδηγούσε πίσω από το φορτηγό το οποίο κουβαλούσε το αντιαεροπορικό σύστημα Buk», ανέφεραν ουκρανικές πηγές, τονίζοντας πως ο άντρας που κατέγραψε το παρακάτω υλικό ήταν «σίγουρος» πως αυτό ήταν το Buk που κατέρριψε το Boeing 777.


Πληροφορίες από την Ουκρανία είχαν αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ότι το αντιαεροπορικό σύστημα είχε «φυγαδευτεί» μέσα στη νύχτα από την Ουκρανία στη Ρωσία, έπειτα από την τραγωδία με το μαλαισιανό αεροπλάνο που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.


ΥΓ. Το προηγούμενο βίντεο που είχε κυκλοφορήσει και έδειχνε να λείπουν 1-2 πύραυλοι από το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό BUK που μετακινούνταν πάνω σε φορτηγό ήταν τελικά από άλλο σημείο και σε άλλο χρόνο... κάτι για το οποίο πανηγυρίζει ο παπαγάλος του Πούτιν Θανάσης Αυγερινός ("κατέρρευσε η προπαγάνδα των ουκρανών" κ.λπ) που βγαίνει από την Μόσχα σαν γραφείο τύπου του Πούτιν


«Η Ρωσία ζήτησε από τους αυτονομιστές να κρύψουν τα μαύρα κουτιά»

Την ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας για την τύχη των μαύρων κουτιών έρχεται να επιβεβαιώσει και ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και στο οποίο ακούγονται φιλορώσοι αυτονομιστές να λένε ότι θέλουν να κρύψουν τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17, έπειτα από έκκληση της Μόσχας!

«Έχω ένα αίτημα από τους φίλους μας από “ψηλά”. Ενδιαφέρονται πολύ για τα μαύρα κουτιά», ακούγεται να λέει ένας άντρας στο βίντεο με την ηχογραφημένη συνομιλία.

«Εννοώ τους ανθρώπους από τη Μόσχα», προσθέτει και συνεχίζει: «Προσπάθησε να πάρεις ό,τι μπορείς, ώστε να μην πέσει τίποτε στα χέρια κάποιου άλλου».

Σύμφωνα με το Sky News η συνομιλίας έλαβε χώρα την Παρασκευή, ωστόσο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν το υλικό είναι αυθεντικό, ωστόσο, το Κίεβο κάνει λόγο για ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο.