16 Ιουλίου 2014

Reuters: Για πρώτη φορά με χαμηλό προφίλ η Τρόικα στην Αθήνα

Με απρόσμενα χαμηλό προφίλ ήρθαν οι επικεφαλής της Τρόικα στην Αθήνα και με το ίδιο... ύφος αποχώρησαν από την Αθήνα. Προηγουμένως, όμως, έδωσαν ραντεβού με τους Έλληνες αξιωματούχους για τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το Reuters τότε θα γίνει η εις βάθος μελέτη των αριθμητικών δεδομένων και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως επισήμανε στο διεθνές πρακτορείο πως «είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Ήθελαν να δουν πού βρισκόμαστε στο πρόγραμμα διάσωσης. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την αναθεώρηση των δεδομένων από το Σεπτέμβριο».

Ο ίδιος αξιωματούχους γνωρίζοντας επακριβώς τι ακριβώς θα μελετήσουν τα στελέχη της Τρόικα επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Αύγουστος θα είναι ένας σκληρός μήνας για 'μας, καθώς υπάρχουν κάποια ζητήματα που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα και πρέπει να τα τρέξουμε μέχρι τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου».

Τόνισε επίσης πως οι συνομιλίες κινήθηκαν γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών.