15 Αυγούστου 2014

ΚΛΑΙΩ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΦΑ: Κρατική ενίσχυση 31 δισ. ευρώ ζητά η Rosneft λόγω εμπάργκο

... και που να δείτε τι θα ζητήσει η Gazprom άμα κόψει το φυσικό αέριο...

Αφιερωμένο στους ηλίθιους πατριώτες του κ@λου που νομίζουν ότι ο Πούτιν θα μας κόψει το φυσικό αέριο :))) Ρε στόκοι αν κόψει το αέριο και χάσει τα έσοδα θα πέσει άσχημη πείνα στη Ρωσία, όσο οι Ευρωπαίοι, που θα βάλουν στην μπρίζα τα πυρηνικά εργοστάσια θα γελάνε :))) Μα τόσο ηλίθιοι είστε; Εδώ δεν έχει κόψει το φα στην Ουκρανία που είναι σε πόλεμο και θα το κόψει σε εμάς ή στη Μέρκελ; Συνέλθετε ηλίθιοι

Η ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, η οποία αντλεί το 40% του πετρελαίου που παράγει ετησίως η Ρωσία, έχει ζητήσει από το Δημόσιο οικονομική ενίσχυση 31 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως μεταδίδει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti, η πρόταση της εταιρείας προβλέπει την παραχώρηση χρημάτων από το Εθνικό Ταμείο της Ρωσίας, μέσω της αγοράς ομολόγων της εταιρείας.

Το αίτημα της Rosneft αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά χρηματοδοτικά προβλήματα, έπειτα από την επιβολή των κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της κρίσης με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τελευταίο ισολογισμό της εταιρείας, η οποία οφείλει να αποπληρώσει περίπου 9 δισ. ευρώ σε οφειλές μέχρι το τέλος του έτους, τα συνολικά χρέη της ανέρχονται ακριβώς στο ποσό που έχει ζητήσει ως βοήθεια από τη Μόσχα.