08 Αυγούστου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΜΗ ΣΚΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ! ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Αναβλήθηκε η συνάντηση μελών της Ελληνικής πρεσβείας με τη ρωσική υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου

[Θυμίζουμε στον Τέρενς Κουίκ πως τα ελληνικά φρούτα ούτως ή άλλως θα μπαίναν σε καραντίνα στη Ρωσία αφού τους στείλαμε σάπια νεκταρίνια... οπότε μη σκίζεις τα ρούχα σου για το ότι φταίει ο Σαμαράς... και την Ευρωπαϊκή απόφαση να τίναζε στον αέρα πάλι δεν θα πουλάγαν τα σάπια νεκταρίνια τα λαμόγια... θέμα εμπάργκο για ελληνικά φρούτα είχαν θέσει οι Ρώσοι πολύ πριν τις απαγορεύσεις... οπότε το λαϊκισμό μόνο στα γίδια σου Τέρενς]

Η προγραμματισμένη συνάντηση της ρωσικής υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου και αντιπροσωπείας της ελληνικής πρεσβείας, αναβλήθηκε επ΄ αόριστον με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς.

Στη συνάντηση αυτή επρόκειτο να συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για τα φορτία φρούτων από την Ελλάδα προς τη Ρωσία, φορτία στα όποια είχαν εντοπισθεί «παράσιτα καραντίνας».

Η κίνηση της Ρωσίας πάντως εμπίπτει στη γενικότερη απαγόρευση της Μόσχας για εισαγωγές ειδών διατροφής από ΕΕ, ΗΠΑ και άλλες χώρες που συμμετέχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.