13 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Η Βόρεια Κορέα όπως θέλουν να τη βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι

Σε μια εποχή που ο καθένας μπορεί να δει οποιαδήποτε πόλη του κόσμου μέσα από τον υπολογιστή του, η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ είναι ίσως η μοναδική που παραμένει... άβατο.

Όχι πια όμως, χάρη στον Βρετανό φωτογράφο Rob Whitworth και τον εμπειρογνώμονα JT Singh. Οι δυο τους έφτιαξαν ένα video όπου για πρώτη φορά «ταξιδεύει» όποιον το βλέπει στους δρόμους της βορειοκορεάτικης πρωτεύουσας.
Μιλώντας στην Huffington Post, ο Whitworth είπε πως τους δόθηκε τέτοια πρόσβαση στην πόλη όση δεν είχε δοθεί σε ξένο συνεργείο ποτέ ξανά.

Το εντυπωσιακό video που έφτιαξαν δείχνει στιγμές από την καθημερινότητα των κατοίκων, το μετρό της πόλης, τα μνημεία της, τα δυο τεράστια αγάλματα του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Σονγκ Ιλ και του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του νυν ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, το πάρκο για σκέιτ, τους ουρανοξύστες.












Για να γυριστεί το video υπήρχαν όροι από πλευράς των βορειοκορεάτικων αρχών. Οι εικόνες των ηγετών της Βόρειας Κορέας απαγορεύτηκε να περικοπούν, ενώ οι δημιουργοί του video δεν μπορούσαν να τραβήξουν εικόνες από εργοτάξια ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ VIDEO