08 Αυγούστου 2014

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ! Με ελονοσία οι δύο ασθενείς σε «Λαϊκό» και «Σωτηρία»

Ο δεύτερος, ωστόσο, βρίσκεται στο θάλαμο απομόνωσης του νοσοκομείου, όπου και θα παραμείνει, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον Έμπολα -κάτι που απαιτεί από μερικές ώρες έως ένα 24ωρο

Εκτός απομόνωσης βρίσκεται πλέον ο ασθενής που διακομίστηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Λαϊκό που εμφάνιζε συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο άνδρας είναι αρνητικές για τον ιό.

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών βρίσκεται τώρα ένας άντρας, ο οποίος επικοινώνησε το πρωί της Παρασκευής με το ΚΕΕΛΠΝΟ και ζήτησε να υποβληθεί στον έλεγχο για τον ιό Έμπολα, καθώς αφενός μεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νιγηρία, αφετέρου εμφάνιζε συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της ασθένειας του αιμορραγικού πυρετού.

Ο ασθενής διακομίστηκε στο θάλαμο απομόνωσης του νοσοκομείου «Σωτηρία». Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, έχει προσβληθεί από ελονοσία.

Ο άντρας θα παραμείνει, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και για τον Έμπολα -κάτι που απαιτεί από μερικές ώρες έως ένα 24ωρο.

Η εξέταση κάθε ύποπτου περιστατικού και η νοσηλεία σε θάλαμο απομόνωσης αποτελούν, σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέρη της προβλεπόμενης διαδικασίας του εντοπισμού τυχόν κρούσματος Ebola στη χώρα μας σύμφωνα με όσα ορίζει και ο ΠΟΥ.

Βάσει αυτής όλοι όσοι ταξιδεύουν από χώρες που αποτελούν εστίες επιδημίας, όπως η Γουινέα, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία και η Νιγηρία, ή έχουν ταξιδέψει με άλλους συνεπιβάτες από αυτές τις χώρες, και επιπλέον εμφανίζουν συμπτώματα ίωσης πρέπει να εξεταστούν από γιατρό αναφέροντας του το ιστορικό του ταξιδιού και των συμπτωμάτων. Μέχρι την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου τα άτομα που αναφέρονται ως ύποπτα περιστατικά νοσηλεύονται σε θάλαμο απομόνωσης νοσοκομείου.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ