02 Αυγούστου 2014

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή: Ο Δραγασάκης αδειάζει τους Μηλιούς και τους Λαπαβίτσες

Χρειάστηκαν περίπου 48 ώρες προκειμένου η Κουμουνδούρου να συνέλθει από τη χρεοκοπία της Αργεντινής που έσκασε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σα χαστούκι στο μάγουλο.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη φάλτσο του «σκιώδους» υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Μηλιού, ο οποίος grosso modo εμφανίστηκε να βλέπει θετικά την επιλογή της χρεοκοπίας, εκθειάζοντας τα παραδείγματα της Ισλανδίας και της Αργεντινής.

Είχαν μεσολαβήσει και άλλες επίσης 48 ώρες που η ατζέντα της πολιτικής συζήτησης είχε λάβει ατραπό επικίνδυνη για το προφίλ κυβερνησιμότητας που επιμόνως προσπαθεί να χτίσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήτοι, το φλερτ του Α. Τσίπρα και άλλων «ροζ» στελεχών με την λατινοαμερικανική χώρα κυριάρχησε σε Βουλή και δημόσιο διάλογο.

Παρέμβαση κορυφής

Να βάλει τελεία στην εξόχως άβολη σχετική συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης, με γραπτή παρέμβασή στην προσωπική του ιστοσελίδα .

Εν αρχή εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη συγκυβέρνηση, επισημαίνοντας: «Η διεθνής κοινή γνώμη, ανάμεσά της και καθόλα mainstream Μέσα ενημέρωσης, αποδοκιμάζουν την απόπειρα «λεηλασίας» της Αργεντινής από τα εκτός ελέγχου «αρπακτικά» των διεθνών αγορών», εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση -«μοναδική διεθνής παραφωνία» -και στελέχη της «επιχαίρουν για την εξέλιξη των πραγμάτων τόσο από τη Βουλή όσο και από τα media κοντόθωρη οπτική, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, βουλευτές και εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης, αντί να ανησυχούν για την προσπάθεια απομείωσης της αυτονομίας ενός κυρίαρχου κράτους και εξόντωσης μίας ολόκληρης κοινωνίας, εμφανίζονται σχεδόν ικανοποιημένοι για την «ήττα» της κυβέρνησης της Αργεντινής, η οποία ως είχε καθήκον αρνήθηκε να εγκλωβίσει το λαό της σε έναν καταστροφικό συμβιβασμό».

Διερωτήθηκε δε : «Άραγε αυτό το μέλλον ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση; Εκείνο της πλήρους υπαγωγής κρατών και λαών στις παράλογες και απαράδεκτες διαθέσεις των πιο αρπακτικών και ληστρικών στοιχείων των χρηματαγορών;»

Δεν είναι παράδειγμα το «μοντέλο της Αργεντινής»

Ο κ. Δραγασάκης παράλληλα, καταγράφει την επίσημη θέση του κόμματος, επιχειρώντας αφενός να απεμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα σενάρια χρεοκοπίας αφετέρου να τον «στεγανοποιήσει» από ενδεχόμενα σχετικά φάλτσα στελεχών του για το ζήτημα ( Βλ. Γιάννη Μηλιό).

Τούτων δοθέντων, σημειώνει: «Από εχθές -γράφει- στελέχη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» για τη δήθεν υιοθέτηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ενός κάποιου «μοντέλου» Αργεντινής. Δυστυχώς για τη συγκυβέρνηση, κάθε απόπειρά της να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως θιασώτη του «παραδείγματος της Αργεντινής» εξ αρχής «πέφτει στο κενό». Για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ήταν ούτε είναι, ασφαλώς και δεν θα μπορεί να είναι στο μέλλον παράδειγμα το «μοντέλο» της Αργεντινής».

Βολές σε Περισσό

Δεν παραλείπει πάντως να καταφερθεί και εναντίον του ΚΚΕ για το οποίο αναφέρει ότι: «για άλλη μία φορά, η ηγεσία του ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης σπεύδουν να υιοθετήσουν άκριτα και δίχως τη στοιχειώδη εγκυρότητα τις κατηγορίες της συγκυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα όφειλαν να γνωρίζουν στο ΚΚΕ ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρότεινε ένα «μοντέλο» Αργεντινής».

http://lykavitos.gr/archives/124734