28 Αυγούστου 2014

Μεταστεγάζεται το ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης

Εντολή να μεταφερθεί προσωρινά η έδρα του ελληνικού Προξενείου από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, λόγω «επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης», έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς.

Επίσης, προστίθεται, “το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ουκρανικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων Ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία”.

Την ίδια ώρα τεταμένη είναι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία όπου όπως κατήγγειλε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έχουν εισχωρήσει ρωσικές δυνάμεις προκαλώντας διπλωματικό πυρετό για την εκτόνωση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό πέραν του ότι συγκαλείται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας στην Ουκρανία αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και του ΟΑΣΕ.