03 Αυγούστου 2014

Ποια τα… φετίχ των πολιτικών; Όπως του λαού... δηλ τα Ρόλεξ του κ. Τίποτα και τα πουκάμισα του Μίλτου με κεντημένα αρχικά...

Της Άννας Καραβοκύρη

Ακουστικά τηλεφώνου, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ρούχα, παπούτσια και ρολόγια γίνονται αντικείμενα λατρείας από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Το «Π» εντόπισε μερικά από τα πιο περίεργα φετίχ που έχουν οι εκλεκτοί εκλεγμένοι.

Τα ακουστικά του Άδωνι
Αφωνοι έμειναν πέρυσι όσοι αντίκρισαν τον Αδωνι Γεωργιάδη στους διαδρόμους της Βουλής να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο κρατώντας ένα μεγάλο μπλε ακουστικό παλαιού τύπου. Οταν ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του τι είναι αυτό ακριβώς, ο ίδιος εξήγησε ότι είναι το νέο μοδάτο hands free για iphone και έχει τέλεια ακουστική ικανότητα, επισημαίνοντάς τους, μάλιστα, να χρησιμοποιούν κι αυτοί πάντα hands free, καθώς η απευθείας επαφή της τηλεφωνικής συσκευής με το αυτί ενδέχεται να είναι επιβλαβής. Μετά από λίγο καιρό, ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε και πάλι την έκπληξη, αντικαθιστώντας το μπλε ακουστικό με ένα ζευγάρι ροζ μακαρόνια! Έτσι λέγονται στη γλώσσα των νέων τα καινούργια ακουστικά για το iphone, που δεν μπερδεύονται μεταξύ τους.

Το τσαντάκι του Χρύσανθου
Ενα δερμάτινο μικρό μαύρο τσαντάκι έχει πάντοτε ανά χείρας ο υπουργός Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης. Φυσικά, μέσα σε αυτό δεν κρύβει «τα μυστικά του κράτους» αλλά… τα σύνεργα καπνιστού, καθώς ο ίδιος είναι μανιακός καπνιστής. Τι κι αν ο πρωθυπουργός επανειλημμένως του έχει κάνει συστάσεις για να κόψει το κάπνισμα για το καλό της υγείας του, ο ίδιος συνεχίζει να καπνίζει μανιωδώς την πίπα του. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως όταν κάποιος προσπαθεί να τον «στριμώξει» με επικίνδυνες ερωτήσεις που εκείνος θέλει να αποφύγει, ανοίγει το τσαντάκι του και επιδίδεται στον λεπτομερή καθαρισμό της πίπας του. Και φυσικά, ως «καλός καπνιστής» φροντίζει να αλλάζει τον καπνό της πίπας του ανάλογα με την περίσταση και τις διαθέσεις του, αλλά έχει πάντοτε μαζί του κι ένα πακέτο τσιγάρα ή ένα καλό πούρο… για τη γεύση.

Λεπτές γραβάτες και λεπτές ισορροπίες
Ένας από τους πιο καλοντυμένους υπουργούς της νέας κυβέρνησης είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο Βασίλης Κικίλιας ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στο Κοινοβούλιο τον «θεσμό» της λεπτής μαύρης γραβάτας, που αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας στο αντρικό στιλ. Συνήθως συνδυάζει τις λεπτές γραβάτες του με μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο. Για να «υποστηρίξει» ένας άνδρας τη λεπτή γραβάτα απαιτείται να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ύψος. Ο Βασίλης Κικίλιας από τα 2 μέτρα και 2 εκατοστά που είναι το ύψος του και με αθλητικό παρουσιαστικό μπορεί άνετα να δείχνει κομψός με την τελευταία λέξη της μόδας.

Οι δαντέλες της Όλγας
Ιδιαίτερη αδυναμία στα lingerie μπλουζάκια έχει η νέα και ωραία υπουργός Τουρισμού, η οποία συνηθίζει να τα φοράει μέσα από τα σακάκια της. Η Όλγα Κεφαλογιάννη «ανάβει φωτιές» με τα μεταξωτά μπλουζάκια που έχουν δαντέλα στο τελείωμά τους και καλύπτουν ελαφρά το μπούστο της.

Ο Στουρνάρας και τα apps
Κολλημένος με το ίντερνετ ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και προμηθεύονταν από τους πρώτους όλα τα καινούργια προϊόντα νέας τεχνολογίας. Ιδιαίτερη αδυναμία είχε στα προϊόντα και τα αξεσουάρ της Apple. Τα δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ήταν iphone και δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ το ipad. Τo κόλλημα του πρώην τσάρου της Οικονομίας με τις νέες τεχνολογίες κόστισε τα περί τα 5.000 ευρώ στον προϋπολογισμού του υπουργείου, καθώς εκεί έστειλε ο ίδιος τον λογαριασμό για την αγορά του Google Apps Premier Edition.

Τζάκρη. Ποτέ χωρίς Μanolo
Θα μπορούσε άνετα να περπατά στους διαδρόμους ομορφιάς και στις πασαρέλες, αντί αυτού η Θεοδώρα Τζάκρη περπατά στους διαδρόμους της Βουλής. Τα… βήματα της πρώην υπουργού όμως κοστίζουν κάτι παραπάνω, καθώς η μεγάλη της αδυναμία είναι οι πανύψηλες –και πανάκριβες– γόβες του οίκου Christian Louboutian,τις οποίες δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ. Μια περιουσία στα πόδια της έχει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, καθώς οι θρυλικές γόβες με την κόκκινη σόλα κοστίζουν τουλάχιστον όσο τρεις βασικοί μισθοί. Το «πάθος» της για το ακριβό ντύσιμο λέγεται ότι της στέρησε την ένταξή της στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρήθηκε πρόκληση να υπερασπίζεται το «δίκιο των εργατών» φορώντας υπέρκομψα συνολάκια χιλιάδων ευρώ!

Βαρβιτσιωτης. Η λεπτομέρεια στα πουκάμισα
Μπορεί όταν είναι εκτός γραφείου ο υπουργός Ναυτιλίας να προτιμά το casual ντύσιμο, όταν όμως βρίσκεται στο υπουργείο ή στη Βουλή προσέχει ιδιαίτερα την εμφάνισή του. Φοράει πάντοτε κοστούμι και γραβάτα, ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Διατηρεί την παλιά συνήθεια τα κοστούμια του να τα επιμελείται ράφτης και τα πουκάμισα του να έχουν το διακριτικό μονόγραμμά του, ένα κεντημένο Μ.Β. στην αριστερή πλευρά.

Αβραμόπουλος. Λάτρης της ποιότητας
Μια μεγάλη συλλογή «κοσμημάτων» υψηλής ωρολογοποιίας διαθέτει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας. Τα ρολόγια είναι το φετίχ του και η αγαπημένη του μάρκα δεν είναι άλλη από τη Rolex. Το κομψό ντύσιμο του συμπληρώνει το πανάκριβο ρολόι του. Ο ίδιος πολλές φορές δίνει έμφαση στον λόγο του με εκφραστικές κινήσεις των χεριών, και με ευκολία διακρίνει κανείς τα ρολόγια που κοσμούν τον καρπό του χεριού του. Ιδιαίτερη αγάπη έχει και για τις πένες. Λάτρης της ποιότητας, χρησιμοποιεί συχνά τη δική του ελβετική πένα για τις βαριές υπογραφές.

Τα παπούτσια του Νικήτα
Το χαρακτηριστικό του Νικήτα Κακλαμάνη είναι η… άνεση. Και αυτό ισχύει και για την καθημερινότητά του. Σπανίως θα δει κανείς τον πρώην υπουργό να κυκλοφορεί στη Βουλή με κοστούμι και ακόμα σπανιότερα με γραβάτα. Μάλιστα, όταν δεν είναι ομιλητής σε συζήτηση για κάποιο νομοσχέδιο, λανσάρει την τελευταία λέξη της μόδας ειδικά στα υποδήματα. Το φετίχ του πρώην υπουργού είναι τα μοδάτα αθλητικά παπούτσια. Με χαλαρή διάθεση και χαλαρό στιλ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης φαίνεται να κάνει… περίπατο προς τη ΝΔ.

Η «ωραία Ελένη»
Κατά γενική ομολογία, μία από τις ομορφότερες παρουσίες στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι η βουλευτής της ΝΔ Ελενα Ράπτη. Το κομψό παρουσιαστικό της ευθύνεται και για την ενασχόληση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκτός από την πολιτική της καριέρα, και με την προσωπική της ζωή. Η «ωραία Ελένη» του Κοινοβουλίου έχει «εμμονή» με τις τσάντες χειρός και κρατάει πάντοτε μερικές από τις ακριβότερες γνωστών οίκων μόδας.

«Για τα μάτια σου μόνο»
Μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες της τελευταίας τριακονταετίας κρατά διαχρονικά τον τίτλο της λαμπερής παρουσίας του Κοινοβουλίου και δεν είναι άλλη από την υπουργό Άντζελα Γκερέκου.  Πάντοτε περιποιημένη με «ήσυχο» ενδυματολογικό στιλ, όπως αρμόζει στις περιστάσεις του Κοινοβουλίου, αποτελεί την επιτομή της κομψότητας. Ωστόσο προσέχει ιδιαίτερα τα μαλλιά της, καθώς συχνά αλλάζει κούρεμα, χτένισμα ή χρώμα σε αυτά.

Ξεσηκώνει μίση και πάθη
Ξεσηκώνει μίση και πάθη η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, όχι μόνο με τον καυστικό της λόγο στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και με το εκκεντρικό της ντύσιμο συχνά πυκνά. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή που ο παπαγάλος στο μπλουζάκι της, τα ροζ αθλητικά παπούτσια, το κατακόκκινο θεόστενο φόρεμα κ.ά. είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού στους διαδρόμους της Βουλής και πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, η ίδια εκτιμούσε πως οι συστάσεις οφείλονταν περισσότερο στον σκληρό πολιτικό της λόγο παρά στην ασεβή, όπως χαρακτηρίστηκε, ενδυμασία της. Παρόλα αυτά, η ίδια φαίνεται να έχει εμμονή με το ροζ ipad της, το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ.

www.paraskhnio.gr/poia-ta-fetix-ton-politikon/