18 Αυγούστου 2014

Ο Ασάντζ φεύγει από το… κρησφύγετο. “Καμία γυναίκα δεν κατέθεσε ότι τη βίασα”, δήλωσε

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ, ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει σύντομα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, στην οποία έχει βρει καταφύγιο τα δυο τελευταία χρόνια, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παραδοθεί στη βρετανική Αστυνομία.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ παρουσίασε ακόμη έγγραφα, από τα οποία προκύπτει, όπως υποστηρίζει, ότι καμία γυναίκα δεν τον έχει καταγγείλει, πόσο μάλλον δεν έχει καταθέσει εναντίον του για απόπειρα βιασμού, μια ιστορία την οποία αποδίδει σε προπαγανδιστικό μηχανισμό των Ηνωμένων Πολιτειών για να πλήξουν την αξιοπιστία του και να διευκολύνουν τη σύλληψή του.

Ο άνθρωπος που έφερε στο φως τα… σημαντικότερα μυστικά των τελευταίων ετών, παρουσίασε ακόμη μια λίστα από οργανώσεις και φορείς που έχουν στείλει έγγραφα στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη κατά του Τζούλιαν Ασάντζ και του Wikileaks.

“Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν υποστεί διώξεις, ακόμη και στην Ευρώπη”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Τζούλιαν Ασάντζ.

http://ysterografa.gr/