28 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Φοιτητές της π@ύτσας την έπεσαν στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ - Τι λέει για την ένταση ο νέος πρύτανης


Ενταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστήμιου Αθηνών κατά την τελετή παρουσίασης του απολογισμού του πρών πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στην οποία ήταν παρών και ο νέος πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης. Φοιτητές της πο@τσας άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να χειροκροτούν ειρωνικά κάνοντας μπάχαλο την όλη διαδικασία. 

Πως προκλήθηκε η ένταση - Τι λέει ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ 

Οπως δήλωσε στο Newsit o νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδωρος Φορτσάκης "οι φοιτητές βρίσκονταν μέσα στην αίθουσαν από την αρχή της εκδήλωσης. Αφησαν τον κύριο Πελεγρίνη να ολοκληρώσει και μόλις ανέβηκα στο βήμα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για τις διαγραφές και για άλλα ζητήματα φοιτητικά.

Αναγκάστικα στο τέλος να πω οτι αυτο ειναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνουμε, στο μαύρο χάλι, που καταλαμβάνεται από ανθρώπους που δεν ξέρουμε καν αν είναι φοιτητές και που διακόπτουν τα όργανα του πανεπιστημίου.

Υποτίθεται οτι σήμερα θα με υποδεχόταν ο Πελεγρίνης, όμως εγώ δεν άκουσα καμιά υποδοχή, άκουσα μόνο τις φωνές των φοιτητών. Τι να κάνουμε; Αυτοί που φώναζαν δεν τους ξέρω ποιοι είναι. Είναι διάφοροι από ακραίες παρατάξεις.

Εμείς θέλουμε ένα πανεπιστήμιο δημόσιο που θα είναι άξιο του ονόματός του και θα μπορεί να μεταφέρει στους φοιτητές αξίς και γνώση. Αυτο το δημόσιο πανεπιστήμιο υπερασπιζόμαστε και αυτό πρέπει να αναδείξουμε ξανά".


Με πληροφορίες από: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
newsit.gr