20 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-"Ξέφραγκο αμπέλι" τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: Ο άλλος ντύθηκε Μπιν Λάντεν και πέρασε τα χαλαρός τα σύνορα

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής, James O'Keefe, ντύθηκε Οσάμα Μπιν Λάντεν και διέσχησε τα μεξικανοαμερικανικά σύνορα με τα πόδια σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι υπάρχει έλλειψη ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων στο Δυτικό Τέξας.

"Τα περιπολικά των ΗΠΑ δεν τα έβλεπες  πουθενά στον ορίζοντα. Ήταν προφανές, ότι αυτά τα  σύνορα δεν είναι ασφαλή.Ακόμα και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα μπορούσε να τα διασχίσει. " ανέφερε ο δημοσιογράφος ο οποίος κατέγραψε τα πάντα μέσα σε ένα βίντεο.
"Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν τα βήματά που κάνω εγώ τώρα. Έχουν έρθει από τη Νότια Αμερική, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα, και όλοι έχουν διασχίσει τα σύνορα. Και αν μπορούν να τα διασχίσουν, ο καθένας μπορεί να το κάνει". καταλήγει.
Πρόσφατα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα συναντηθεί με τους ηγέτες της Ονδούρας, της Γουατεμάλας και του Ελ Σαλβαδόρ για να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας ώστε να καμφθεί η μαζική παράτυπη μετανάστευση παιδιών, ιδίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής, στις ΗΠΑ.
Μέσα σε εννέα μήνες ως την 30ή Ιουνίου πάνω από 57.000 ανήλικοι ετέθησαν υπό κράτηση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, στην πλειονότητά τους από την κεντρική Αμερική, ένας αριθμός ο οποίος είναι διπλάσιος από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.


Πηγή: odditycentral
Στέφανος Νικήτας
news247