08 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κομμουνισμός του Πούτιν στα καλύτερά του! Συνελήφθη μπλόγκερ που έγραψε το 1% όσων σέρνουν οι ψεκασμένοι στον Σαμαρά

Η Λίζα Μπογκότσκαγια εξαπέλυε δριμεία κριτική στον Ρώσο πρόεδρο μέσω των αναρτήσεών της - Είχε ταχθεί κατά της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία

Στη σύλληψη γνωστής μπλόγκερ προχώρησαν οι ρωσικές αρχές στην Κριμαία, έπειτα από τη συμμετοχή της σε εκδήλωση Τατάρων στην περιοχή.
Η Λίζα Μπογκότσκαγια έγινε ευρέως γνωστή έπειτα από τα κείμενα που αναρτούσε σε ιστοσελίδες σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και ύστερα από τη δριμεία κριτική που εξαπέλυσε κατά του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε σε ουκρανική ιστοσελίδα που τάσσεται κατά των φιλορώσων, είχε περιγράψει τον τρόπο που ενεργούν οι Ρώσοι στρατιώτες, τους οποίους χαρακτήριζε «κατακτητές».


«Θα φάνε με χαρά το φαγητό τους, θα σκουπίσουν το στόμα τους, θα πιούν νερό ή μπίρα και μετά θα σε καταστρέψουν με ένα αίσθημα καθήκοντος. Δεν υπάρχει τίποτα ιερό για εκείνους. Έχουν έρθει για να σκοτώσουν. Θυμίζει την εκπαίδευση κροκοδείλων. Όσο και να τους ταΐζεις, θα σου επιτεθούν μόλις πλησιάσεις στο νερό. Χωρίς καμία εξαίρεση, όλοι οι προδότες της πατρίδας μας θα σταθούν στο πλάι των κατακτητών. Χωρίς καμία εξαίρεση», είχε γράψει η Μπογκότσκαγια.


Σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκε υλικό από τους υπολογιστές της, ενώ ο σύζυγός της υποστήριξε πως η σύλληψή της αφορά στη συμμετοχή της στην εκδήλωση των Τατάρων.