13 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Κλάους στην Τούμπα της... καρδιάς του ως το 2018

Κλαίνε τα γατάκια του gazzetta.gr που μέχρι χθες έγραφαν ότι "το σκέφτεται για ομάδα του εξωτερικού ή της Αθήνας (του Πειραιά εννοούσαν...)"

Ήταν ένα σίριαλ που κούρασε αρκετά, αφού ο Στέφανος Αθανασιάδης συμφώνησε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ κάπου στα μέσα του καλοκαιριού και τελικά υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με τα πρωτοβρόχια.

Μια υπόθεση που πέρασε από 40 κύματα, έφτασε στα άκρα (τον προσεχή Ιανουάριο ο παίκτης θα μπορούσε να υπογράψει σε ομάδα της επιλογής του, καθώς το καλοκαίρι του 2015 θα έμενε ελεύθερος), όμως, τελικά επικράτησε το συναίσθημα και στο τέλος έγινε αυτό που ήθελε ο ίδιος, να μείνει στην Τούμπα της καρδιάς του!

Ο Κλάους γέννημα-θρέμμα του «Δικεφάλου» δεν «πούλησε» ποτέ την αγάπη του στον κόσμο της ομάδας, με τον οποίο μάλιστα δεν διαθέτει και τις καλύτερες σχέσεις.

Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την προπόνηση, ο Κλάους βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ μαζί με τον πατέρα του, εκεί όπου τους περίμεναν ο νέος πρόεδρος, Ιάκωβος Αγγελίδης και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζήσης Βρύζας και μέσα σε λίγα λεπτά έπεσαν οι… τζίφρες στα έγγραφα που κράτησαν τον παίκτη στο «σπίτι» του ως το 2018 με ετήσιες απολαβές κοντά στις 700.000 ευρώ (συνολικά περίπου 2,8 εκατ. ευρώ).

Για την ακρίβεια η συμφωνία προβλέπει ότι ο Αθανασιάδης θα αμείβεται με 680.000 ευρώ ετησίως, δίχως οι αποδοχές του να εξαρτώνται από μπόνους επίτευξης στόχων (γκολ ή συμμετοχές), κάτι που είχε ζητήσει εξ αρχής ο ποδοσφαιριστής. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έβαλε μια αρκετά μεγάλη ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο.

«Μέτρησε το συναίσθημα»

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου και τις απαραίτητες φωτογραφίες για τον Τύπο, ο Αθανασιάδης στάθηκε μπροστά στην κάμερα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έκανε τις πρώτες δηλώσεις του για το νέο κομμάτι της ζωής του που ετοιμάζεται να ζήσει στην Τούμπα. Δεν έκρυψε ότι στο τέλος, αυτό που μέτρησε για να πάρει την απόφασή του, ήταν το συναίσθημα που τον κρατάει «δεμένο» με την ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν είναι ευχαριστημένος ή χαρούμενος: «Περισσότερο χαρούμενος που τελείωσε ένα θέμα, το οποίο είχε πάρει μεγάλη έκταση από την αρχή του καλοκαιριού και με σημερινή υπογραφή πιστεύω ότι δεν είμαι μόνο εγώ χαρούμενος, αλλά μόνο η οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Για το πως έφτασε στο να πει το ναι: «Θέλω να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όπως είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ο κύριος Σαββίδης, ο τεχνικός διευθυντής, Ζήσης Βρύζας, ο πρόεδρος και κάποιες άλλες συζητήσεις που είχα με κάποιους ανθρώπους και έτσι έκλεισε αυτή η συμφωνία».

Για το τι μέτρησε για την απόφαση του: «Το συναίσθημα. Είμαι από μικρό παιδί εδώ, εδώ μεγάλωσα και εδώ θέλω να τελειώσω».

Για το αν αισθάνεται βάρος πλέον: «Το βάρος ήταν από την πρώτη στιγμή που έχω υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με αυτή την ομάδα. Ξέρω τις απαιτήσεις, ξέρω ότι είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να βρίσκεται σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά έτσι έχω μάθει και πιστεύω στη συνέχεια θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όλοι μαζί για το καλό αυτού του συλλόγου».

Για το γεγονός ότι μπορεί να συμπληρώσει 22 χρόνια στην ομάδα: «Είναι πολλά τα χρόνια σε αυτό το σύλλογο. Και έπαιξε ρόλο και αυτό στην απόφαση μου να υπογράψω στον ΠΑΟΚ».

Δείτε το βίντεο...


H επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης υπέγραψε σήμερα την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο ποδοσφαιριστής μετά το αίσιο τέλος των συνομιλιών κλήθηκε στα γραφεία της ομάδας και υπέγραψε το καινούριο συμβόλαιο, παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιάκωβου Αγγελίδη.

Ο Κλάους βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 1996 και έχει ήδη 194 συμμετοχές με 70 γκολ με τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σήμερα είναι εκ των αρχηγών της».

Δείτε την πρώτη ενημέρωση της ΠΑΕ μέσω twitter:


Newsroom ΔΟΛ