18 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμα γελάει ο Άδωνις με το ξεβράκωμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή δωρεάν ρεύματος-Ο Τσίπρας μιλούσε για 300.000 δικαιούχους και η τροπολογία για 500.000!

Απέσυραν άρον-άρον τροπολογία - Σφοδρή επίθεση από τον Άδωνι Γεωργιάδη
 
Ευτράπελες καταστάσεις, ενδεικτικές της προχειρότητας με την οποία πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η άκρατη παροχολογία με αποτέλεσμα πριν από λίγο στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τροπολογία του επειδή αντελήφθη ότι έδινε πάρα πολλά!

Όλα ξεκίνησαν δύο ημέρες πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία –την συνυπέγραφε και ο κ. Τσίπρας- με την οποία πρότεινε...
δωρεάν παροχή ρεύματος σε όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. Ενώ όμως οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου είναι 500.000 από την ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας μίλησε για δωρεάν ρεύμα όχι στο σύνολο των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου αλλά μόνο σε όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας δηλαδή 300.000 κοστολογώντας μάλιστα το μέτρο σε 59 εκατομμύρια ευρώ. Στο ίδιο ποσό είχε συμφωνήσει και η κοστολόγηση των εξαγγελιών Τσίπρα από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο «πίστεψε» τον κ. Τσίπρα για 300.000 δικαιούχους και κατέληξε και αυτό στα 59 εκατομμύρια ευρώ.

Κι ενώ η συζήτηση της τροπολογίας είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στη Βουλή με πρόσχημα την διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την τροπολογία υποστηρίζοντας ότι θα την καταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο. Η αποκάλυψη της αλήθειας ωστόσο ήρθε λίγο αργότερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη να υποστηρίζει ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως ήταν διατυπωμένη ερχόταν σε πλήρη σύγκρουση με όσα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας καθώς αντί για 300.000 δικαιούχους αφορούσε σε περισσότερους από 500.000 και αντί για 59 ευρώ που κοστολογήθηκε η πρόταση Τσίπρα, η τροπολογία κοστολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου στα 263 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποκάλυψη της αλήθειας από τον κ. Μανιάτη προκάλεσε την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ανέκδοτο το «δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Απέδωσε μάλιστα την απόσυρση της τροπολογίας σε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνει ρεζίλι καθώς άλλα προτείνει στη Βουλή και άλλα εξαγγέλλει ο Τσίπρας.

Από την πλευρά του πάντως ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μίλησε για παρανόηση (!) επιμένοντας πως η κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στους 300.000 δικαιούχους που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και όχι στο σύνολο των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου.

"Καλοδεχούμενη η διευκρίνηση αλλά η τροπολογία σας μιλάει για το σύνολο των δικαιούχων. Αν ο Τσίπρας άλλαξε εκ των υστέρων εγώ το αποδέχομαι" ανταπάντησε ο κ. Μανιάτης.