10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές είχαν αγοράσει έναντι 50.000 δολαρίων τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν

Η οικογένεια του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφάλισαν on camera οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατήγγειλε στο CNN πως ο άνθρωπός τους είχε απαχθεί το 2013 από αντάρτες στη Συρία, οι οποίοι στη συνέχεια πούλησαν τον Σότλοφ στο ISIS.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας, η οποία επικαλείται «πηγές εκ των έσω», μέλος των ανταρτών στη Συρία πούλησε τον Σότλοφ στους τζιχαντιστές έναντι 50.000 δολαρίων. Συγκεκριμένα, ο Μπάρακ Μπάρφι,εκπρόσωπος της οικογένειας, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο: «Κάποιος στη συνοριακή διάβαση έκανε ένα τηλεφώνημα στο ISIS, και καθόρισαν ένα ψεύτικο σημείο ελέγχου με πολλούς ανθρώπους. Ο Στιβ και οι άνθρωποι του που πήγαν εκεί δεν μπορούσαν να διαφύγουν». Ο Μπάρφι πρόσθεσε πως ο πληροφοριοδότης ήταν από τη μεριά «των λεγόμενων μετριοπαθών ανταρτών που ο κόσμος τους στηρίζει για να είναι στην κυβέρνηση (της Συρίας)». Σύμφωνα με τον Μπάρφι, η πληροφορία πωλήθηκε «κάπου μεταξύ 25.000 και 50.000 δολαρίρων».

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του 31χρονου Σότλοφ δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, έναν χρόνο μετά την απαγωγή του.