06 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί μόνο 5 δισ. για την ανεργία; Βάλτε κάτι παραπάνω να κάνουμε χάζι!

Κατά μέτωπον επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα κατά την ομιλία του στο «Βελλίδειο». Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική για το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, διεμήνυσε ότι δεν θα... περάσει της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερασπίζεται τρομοκράτες. 
Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σημείο για τα 5 δισ. για την καταπολέμηση της ανεργίας. «Γιατί μόνο τόσα; Αφού δεν τα έχουν, δεν λένε πού θα τα βρουν, γιατί δεν βάζουν κάτι παραπάνω να κάνουμε χάζι; Τι τσιγκουνιές είναι αυτές; Γιατί στεναχωρούν τις συνιστώσες τους;», είπε ο πρωθυπουργός με ειρωνικό ύφος. 

Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε «αυτούς που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην βγει η Ελλάδα ποτέ από την κρίση», μίλησε για όσους αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση και επένδυση, αλλά και εκείνους που δεν θέλουν την αξιολόγηση στο δημόσιο και «τρομοκρατούν τους υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις». 

Η επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό κλιμακώθηκε με αναφορές στη λαθρομετανάστευση- «θέλουν μία Ευρώπη και μία χώρα ξέφραγο αμπέλι»- τα συλλαλητήρια, «υποκινούσαν καθημερινά με αποτέλεσμα να παραλύει το εμπόριο» και αμέσως μετά κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τρομοκράτες. «Πριν από λίγα χρόνια κάλυπταν κουκουλοφόρους, ακόμη το προσπαθούν, αλλά δεν θα τους περάσει. Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι εκείνο που περιφρουρεί τη νομιμότητα, όχι αυτό που χωρίζει τη βία σε καλή και κακή, υποστηρίζει καταδικασμένους τρομοκράτες, δολοφόνους».  

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο αίτημα να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, τώρα που και η τελευταία χώρα θέλει να μπει στη συμμαχία όπως είπε. «Χθες βράδυ γύρισα από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Αν δεν ήμασταν εκεί, ποιος θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μία Κύπρος; Αν δεν ήμασταν εκεί, πόσο απομονωμένοι και ευάλωτοι θα ήμασταν απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία, το χείριστο φαινόμενο που έχει δει ποτέ ο κόσμος;», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού. 

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα καταφέρει να στείλει τη χώρα στις κάλπες πρόωρα, μέσω της προεδρικής εκλογής. «Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο, αφού δεν μπόρεσαν μέσα στη βουλή, πασχίζουν να το κάνουν με την τελευταία ευκαιρία, την εκλογή προέδρου. Κι εδώ δεν πάνε καλά τα πράγματα για αυτούς. Σήμερα οι πιο πολλοί θεωρούν πιθανό ότι η βουλή θα εκλέξει πρόεδρο, γιατί καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει η ώρα να βγούμε οριστικά από την εποχή των μνημονίων». 

Σχολιάζοντας την περίπτωση πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτική αυτοκτονία. «Πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα τη χειρότερη στιγμή, στη χειρότερη περιπέτεια. Μέχρι τώρα πήγαιναν με ψέματα, ότι δεν θα βγει το πρόγραμμα, ότι δεν θα υπάρξουν πλεονάσματα, ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Αυτό είναι το πρόβλημα τους, συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα δανεικά και τελειώνει το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Χωρίς αυτό δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Για αυτό προσπαθούν να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές. Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα», τόνισε.