19 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ'ΝΑΙ: Δάσκαλος δίδασκε επί 9 χρόνια με πλαστό πτυχίο! – Του ζητάνε πίσω 150 χιλ ευρώ

Όλο και περισσότεροι υπάλληλοι φαίνεται πως κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο έχοντας πλαστούς τίτλους σπουδών, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται καθημερινά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, αποκαλύφθηκε στην Καβάλα η περίπτωση ενός δάσκαλου ο οποίος καταθέτοντας πλαστό πτυχίο, διορίστηκε πριν εννιά χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δίδασκε κανονικά σε σχολεία της περιφέρειας.

Η αποκάλυψη έγινε τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να ανακληθεί ο διορισμός του δασκάλου, από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα του ζητήθηκε να επιστρέψει το ποσό των 150.000 ευρώ, ποσό που παρανόμως, είχε εισπράξει τα εννιά χρόνια που δίδασκε.

Παράλληλα το δημοσίευμα έκανε λόγο και για έναν ακόμη υπάλληλο που εργαζόταν σε νοσοκομείο, ο οποίος επί 14 χρόνια ελάμβανε διπλό μισθό. Ο εν λόγω υπάλληλος υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα μέχρι το 2001. Τη χρονιά εκείνη ζήτησε και αποσπάστηκε στο νοσοκομείο των Σερρών, συνεχίζοντας να πληρώνεται κανονικά όλα αυτά τα 14 χρόνια και από τα δύο νοσοκομεία.