09 Σεπτεμβρίου 2014

Χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τον ιδρυτή του bitcoin

Ο χάκερ απέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού satoshin@gmx.com, ο οποίος αναφέρεται στο αυθεντικό έγγραφο που δημοσίευσε ο ιδρυτής του bitcoin τον Αύγουστο του 2008.

Χάκερ κατάφερε να σπάσει τον κρυπτογραφημένο λογαριασμό email του δημιουργού του bitcoin και απειλεί να δημοσιεύσει τις πληροφορίες που θα αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με την WSJ, ο χάκερ απέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού satoshin@gmx.com, ο οποίος αναφέρεται στο αυθεντικό έγγραφο που δημοσίευσε ο ιδρυτής του bitcoin τον Αύγουστο του 2008.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σταλθεί μηνύματα από τον λογαριασμό αυτό σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ, με το περιεχόμενο να διαφέρει αρκετά από το ύφος των προηγούμενων δημοσιεύσεων του ιδρυτή. Σε ένα από τα μηνύματα αυτά, ο αποστολέας υπόσχεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πραγματικής ταυτότητας του Νακαμότο να λάβει το ποσό των 25 bitcoin (11.700 δολάρια).

Υπενθυμίζεται ότι το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν το όνομα Satoshi Nakamoto σταμάτησαν κάθε επικοινωνία με την ευρύτερη κοινότητα του bitcoin την άνοιξη του 2011. Από τότε, καθώς έχει αυξηθεί η χρήση και η αξία του bitcoin, έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ιδρυτή, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η WSJ, δεν είναι βέβαιο πως και αυτή τη φορά θα λυθεί το μυστήριο. Ακόμα και αν ο χάκερ, γνωστός σύμφωνα με το περιοδικό Wired ως «Jeffrey», έχει τον έλεγχο του λογαριασμού email, δεν υπάρχει απόδειξη πως έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που θα αποκαλύψουν τα στοιχεία του ιδρυτή του bitcoin.

Αλέξανδρος Μανωλάτος
alexa@euro2day.gr