19 Σεπτεμβρίου 2014

Του ξέφυγε του Μηλιού: "Θα αντικαταστήσουμε ΕΝΦΙΑ με ισοδύναμα αφού είμαστε υπερ των ισοσκελισμένων προυπολογισμών"

« H πολιτική μας θα είναι τέτοια που δε θα επιτρέπει τη δημιουργία ελλειμμάτων ξανά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεχόμαστε το ακραία νεοφιλελεύθερο δόγμα που λέει ότι πρέπει να γονατίζει η κοινωνία για να υπάρχουν πλεονάσματα που θα πηγαίνουν στους δανειστές», δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στα Παραπολιτικά 90,1 και το Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Ο κ. Μηλιός είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, «θέλουμε να είναι ισοσκελισμένοι και να ανοίξει η συζήτηση για το ευρωπαϊκό χρέος» τόνισε χαρακτηριστικά ,υπογραμμίζοντας πως στο πρόγραμμα του κόμματός του περιλαμβάνεται η «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ισοδύναμα από άλλες πηγές».

«Εμείς θα πάμε στη Μέρκελ ως κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας συνόδου κορυφής αλλά δεν έχει νόημα ένα τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο» είπε ο κ. Μηλιός. «Δεν αρκεί η θέληση της κ. Μέρκελ για να τα καλύψει όλα. Για πρώτη φορά θα υπάρχει διαπραγμάτευση με κάποιον ο οποίος θα εκπροσωπεί την κοινωνία, αυτό που θα προκύψει θα είναι καλό και για τους Γερμανούς εργαζόμενους» δήλωσε!

«Plan B είναι η κατάργηση της λιτότητας» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε καταστροφή της ίδιας της ευρωζώνης.