07 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί ο Βενιζέλος παραπονέθηκε σε μία δημοσιογράφο ότι δεν τον κοιτά στα μάτια -Γιατί είπε ότι δεν τον απειλεί κανείς

Ποιητική διάθεση είχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κάτι που επεσήμανε μάλιστα ο ίδιος, κάνοντας και... παράπονο σε δημοσιογράφο ότι δεν τον κοιτάζει στα μάτια ενώ της απαντούσε.

Οταν ρωτήθηκε για το «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «Οι ηγέτες δεν γίνονται μέσα από μηχανισμούς και διαδικασίες. Προκύπτουν από το καμίνι της ιστορίας» και αμέσως σημείωσε απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο που είχε κάνει την ερώτηση: «Δεν με βλέπετε στα μάτια όταν το λέω αυτό. Ηταν πολύ ποιητικό», με αποτέλεσμα αρκετοί στην αίθουσα να γελάσουν, όπως έκανε και ο ίδιος.

Γελώντας αντέδρασε ο κ. Βενιζέλος όμως και όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει να απειλείται από τον Γιώργο Παπανδρέου και για το αν υπάρχει χώρος στο ΠΑΣΟΚ για τον πρώην πρωθυπουργό. «Δεν απειλούμαι από κανέναν και από τίποτα. Για να νιώσεις ότι απειλείσαι, πρέπει να νιώθεις ότι έχεις κάτι να χάσεις», απάντησε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Υπάρχει χώρος για όλους. Εγώ έναν όρο έθεσα, να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν» και έπειτα από μία μικρή παύση, πρόσθεσε με νόημα «Δεν εννοώ ότι κάποιος δεν ψηφίζει, το αυτονόητο λέω»