13 Σεπτεμβρίου 2014

Λαφαζάνης πρός Τσίπρα: Μην γίνεις Αναστασιάδης

Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να πάει στη ΔΕΘ και να... μοιράσει μπουγάτσες ο εσωκομματικός του αντίπαλος, Παναγιώτης Λαφαζάνης τον κερνάει φαρμάκι...

Ουσιαστικά ο Λαφαζάνης προειδοποιεί τον Τσίπρα ότι δεν πρέπει να γίνει ο... Νίκος Αναστασιάδης της Ελλάδας αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν η τρόικα απειλήσει δεν θα πρέπει να υποκύψει.
Το μήνυμα σαφές και ασφαλώς προκαλεί αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, μια αναταραχή η οποία ξεκίνησε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που ενέκρινε τις παροχές του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Εκεί η αριστερή πτέρυγα διαφώνησε με μια σειρά από θέματα ζητώντας να πει ο πρόεδρος ότι δεν θα υπάρξει καμιά θυσία για το ευρώ.
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του... λαφαζανικού iskra.gr το οποίο αναφέρει: «Αυτός ο βρώμικος εν εξελίξει εκβιασμός σε βάρος της Κύπρου, άσχετα με την κατάληξή του, αφορά άμεσα και τη χώρα μας.
Μας αφορά διότι πολύ γρήγορα θα τεθεί στο προσκήνιο από την τρόικα, έχει ήδη τεθεί, θέμα άρσης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας και μείωσης στο 1/3 των αντικειμενικών αξιών για πλειστηριασμούς.
Μας αφορά, επίσης, και κυρίως διότι ο εκβιασμός της Κύπρου είναι μήνυμα απειλής προς την Ελλάδα, ώστε να μη διανοηθεί να παραμερίσει ή να παρακάμψει μνημονιακές δεσμεύσεις.
Οι τραγικές αυτές καταστάσεις υποδηλώνουν την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου απάντησης και αντιμετώπισης των εκβιασμών, που θα υπερβαίνει τα όρια που θέτει το ελληνικό κατεστημένο και οι κυρίαρχοι της ευρωζώνης.
Χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο αμφισβήτησης των τετελεσμένων του ευρωπαϊκού κατεστημένου, χώρες που τολμούν να αντισταθούν, έστω και σε δευτερεύουσες μνημονιακές πτυχές, κινδυνεύουν να γίνουν άθυρμα των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ.
Η Ελλάδα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν θα πρέπει ποτέ να γίνει Κύπρος του Ν. Αναστασιάδη.
Αυτήν την ώρα, ένα εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο, που θα συνοδεύεται και με τον μεταξύ τους στενό συντονισμό, το έχουν όσο ποτέ ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος», αναφέρεται στο άρθρο.

http://www.antinews.gr/POLITIKE/lafazanis-pros-tsipra-min-gineis-anastasiadis/