18 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς εναντίον εσωκομματικής γκρίνιας και μιζέριας

Πολιτικά αποφασιστικός και δυναμικός εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός σε πείσμα όσων προεξοφλούν την καθοδική πορεία και δείχνει ότι διαθέτει ψυχικά αποθέματα και πολιτικές αντοχές να φθάσει έως το τέλος, παρά τα σενάρια που απεργάζονται σε διάφορα οικονομικά και εκδοτικά κέντρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλοντας να υψώσει το ηττοπαθές ηθικό της Κ.Ο. της ΝΔ πήγε στη Βουλή και ξέκοψε τις πρόωρες εκλογές, ενώ εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο λύσης για το χρέος και επίτευξης προεδρικής πλειοψηφίας.

Το σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού είχε αποδέκτες κυρίως εκείνους που «γκρινιάζουν» και «μεμψιμοιρούν» στο κόμμα του για την οικονομική πολιτική. Το συμπέρασμα των όσων μεταδίδονται από τον ίδιο και το περιβάλλον του είναι ότι από την επιτυχία ή την αποτυχία της κυβέρνησης δεν εξαρτάται η δική του πολιτική επιτυχία αλλά κυρίως η πορεία της χώρας και δευτερευόντως το μέλλον της ΝΔ.

Όσοι επιδίδονται εκ προοιμίου σε «κλεφτοπόλεμο» με προσωπική στρατηγική είναι καταδικασμένοι στην απομόνωση, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τα οποία θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια δεν βοηθούν ούτε τη χώρα ούτε τη ΝΔ.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι η πολιτική μας που αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τη χώρα και την κοινωνία πρέπει να στηριχθεί από όλη τη ΝΔ. Αν αυτή η πολιτική δεν πετύχει, δεν θα αποτύχει μόνο ο Σαμαράς, αλλά θα αποτύχουμε όλοι μαζί» λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Στο μεταξύ, εντείνεται το κλίμα γκρίνιας και διαμαρτυρίας στην Κ.Ο. της ΝΔ για πολλούς υπουργούς, ενώ το «κόκκινο πανί» το τελευταίο διάστημα είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη που προηγείται σημαντικά σε αρνητικές κρίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δέχεται πολλά πυρά από τους γαλάζιους βουλευτές που τον θεωρούν έναν ακόμα άνθρωπο του συστήματος Σημίτη στην κυβέρνηση.

Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας έχει προβληματίσει πολλούς που μουρμουρίζουν χαλαρά, μέχρι στιγμής, για τον Μάκη Βορίδη, ενώ υπάρχουν πολλές επικρίσεις για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, αφού οι βουλευτές ενθυμούνται τις καλές εποχές του Σωτήρη Χατζηγάκη με το «όλα τα κιλά-όλα τα λεφτά» που καλείται να πληρώσει μετά από έξι χρόνια η ελληνική πλευρά...

Φωνές υπάρχουν για τον Αδωνι Γεωργιάδη που αν και «χθεσινός» στη ΝΔ και εκ μεταγραφής παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που δίνει τη γραμμή της κυβέρνησης, προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

Στο στόχαστρο έχουν πάρα πολλοί και τον γ.γ. της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα που τον θεωρούν μη ικανό για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς η Κ.Ο. είναι στρατός άτακτων.

Και επειδή πολλά λέγονται για τους υπουργούς, οι υφυπουργοί είναι όλοι σχεδόν ανύπαρκτοι και απλά είτε περιφέρονται ορισμένοι σε κάποια ΜΜΕ, είτε απλά ζεσταίνουν την καρέκλα!

Οι ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ και της κυβέρνησης βρίσκονται πλέον «επί ξυρού ακμής». Ακριβώς τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα ετοίμαζε την «επίθεση στο μέλλον» η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, κάποια μισόλογα κορυφαίων κομματικών στελεχών περί επίσπευσης της προεδρικής εκλογής και η ονοματολογία με ολίγον από Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν αρκετά για να μετατρέψουν τη ΝΔ σε πεδίο μιας παράξενης μάχης χαρακωμάτων.

Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει τα σημάδια και αποφάσισε να κάνει κινήσεις με πρώτη αυτή της επίσκεψης στη Βουλή και της συνομιλίας με ομάδα βουλευτών της ΝΔ. Μια κίνηση άκρως επιβεβλημένη για να υπάρξει επικοινωνία Κ.Ο. και Μεγάρου Μαξίμου.