30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΗΤΤΑ: Ανίκανο Μαξίμου και ΝΔ δεν μπορούν να επικοινωνήσουν τίποτα από τα θετικά που γίνονται

[Χαρακτηριστικό παράδειγμα επικοινωνιακού νιρβάνα ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΟΝΟ κατοικιών που πλήρωναν πέρσι χαράτσι + ΦΑΠ, φέτος θα πληρώσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ κοντά 25% και συμπληρωματικό φόρο (παλιό ΦΑΠ) μειωμένο κατά σχεδόν 50%... Άλλο παράδειγμα: Η από κάτω είδηση για πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,05 και κάτω από 80 λεπτά για όσους παίρνουν επίδομα θέρμανσης και η οποία θα μείνει αναξιοποίητη αφού Μαξίμου και ΝΔ είναι στην κοσμάρα τους! Άλλο παράδειγμα: η σημερινή επανάσταση ΣΥΡΙΖΑ-γύφτων! Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα η ΝΔ (ενώ υπάρχουν φώτο του νέου χώρου) ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει ότι έχουν φτιαχτεί προκάτ δωρεάν με όλες τις υποδομές, στο χώρο όπου θα μετεγκατασταθούν οι γύφτοι!]

Η αδυναμία της ΝΔ στο πεδίο της επικοινωνίας είναι εμφανής, όπως δια γυμνού οφθαλμού είναι πλέον εμφανής και η έλλειψη σαφούς στρατηγικού σχεδίου. Κάποια βήματα που σημειώθηκαν πριν λίγο καιρό για να αλλάξει η εικόνα της ΝΔ, ώστε να καταστεί σαφέστερο το μήνυμα που εκπέμπει, έμειναν χωρίς συνέχεια και κάθε φορά που ανακύπτει θέμα η Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.

Το μείζον θέμα στην παρούσα φάση για την κυβέρνηση είναι ότι δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα την κάνουν «πρωταγωνίστρια» στο πολιτικό παιχνίδι και δείχνει να…σέρνεται.

Εκτός από τη δυσκολία της ΝΔ να κυριαρχήσει σε πολλές αντιπαραθέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, στελέχη του κόμματος καταγράφουν και μια σειρά λανθασμένων κινήσεων που κόστισαν πολιτικά στη ΝΔ, τις οποίες στη συνέχεια αναγκάστηκε είτε να αποσύρει είτε να αναπροσαρμόσει.

Πολλά θετικά που γίνονται, εκτός από το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, χάνονται από έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακών αστοχιών. Το επιτελείο σχεδιασμού και επικοινωνίας στηρίζεται συνήθως στον πατριωτισμό ενός ή δύο ανθρώπων, οι οποίοι συχνά αναγκάζονται να αυτοσχεδιάζουν την τελευταία στιγμή.

Οι γνωρίζοντες σημειώνουν μια μεγάλη αλήθεια: λόγω του ελλείμματος επικοινωνίας η ΝΔ δεν μπορεί να μεταδώσει στην κοινωνία το όποιο διαφορετικό σχέδιο για τον τόπο - αν το έχει και όπου το έχει.

Όσο δεν ξεκαθαρίζεται το τοπίο στον κρίσιμο τομέα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, η ΝΔ - τονίζουν παλαιά και νέα στελέχη - θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και αντιπολίτευση θα κάνουν τα μέσα ενημέρωσης.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, επιμένουν πολλοί στη ΝΔ, πρέπει να τερματιστεί το χάος που επικρατεί στον πυρήνα των συνεργατών και συμβούλων του Αντ. Σαμαρά, να αναθεωρηθούν οι επιλογές των προσώπων που κάνει η ηγεσία του κόμματος και να μην αποκλείονται ικανά στελέχη που έχουν πολλά να προσφέρουν.

Μ.Α.
http://www.antinews.gr/POLITIKE/i-anikanotita-epikoinonias-maksimou-kai-nd/