10 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΛΕ ΡΕ; ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ; Γιακουμάτος προς καταναλωτές: Να ψάχνετε τις φθηνές τιμές -Μην έχετε το κεφάλι ψηλά σαν παγώνι

Το ψώνιο του Έλληνα δεν του επιτρέπει να κάνει αυτό που αλλού το λένε "έρευνα αγοράς-τιμών" στο σούπερ μάρκετ... μόνο τη συναλλαγή στα μουλωχτά με τον υδραυλικό ξέρει να κανονίζει για να γλιτώσει το ΦΠΑ

Μήνυμα προς τους καταναλωτές απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, προτρέποντας τις νοικοκυρές να αναζητούν τα φθηνότερα προϊόντα και να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ «έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι».

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει από τους ισολογισμούς εταιρειών τροφίμων που έχει δει τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Ο κ. Γιακουμάτος, διευκρίνισε πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μαρκετ και τα κέντρα διανομής πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα. Αναφερόμενος εμμέσως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους των αγελαδοτρόφων έχουν πέσει στο ναδίρ, ενώ οι βιομηχανίες γάλακτος παραπαίουν, και μια μάλιστα μια έκλεισε.