08 Σεπτεμβρίου 2014

Συνδρομή της Ρωσίας για τον επαναπατρισμό των ρώσων τουριστών ζητεί η Αθήνα

Τη συνδρομή της ρωσικής πλευράς, προκείμενου να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των ρώσων τουριστών και να διευθετηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, ζητεί η Αθήνα μετά το νέο λουκέτο σε ρωσικό τουριστικό πρακτορείο. Τη σχετική επιστολή απέστειλε ο γγ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς στο ρώσο επικεφαλής της Rostourism κ. Σαβόνοφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, το υπουργείο και ο ΕΟΤ παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν την αναστολή λειτουργίας ρωσικών τουριστικών γραφείων, και υπάρχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, τους τουριστικούς φορείς και με τις αρμόδιες τουριστικές αρχές της Ρωσίας. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν καθώς και η διευκόλυνση των ρώσων επισκεπτών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ο τρίτο λουκέτο tour operator από τη Ρωσία, σε διάστημα δύο μόλις μηνών.

Η ρωσική ομοσπονδία τουριστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε πως θα καλύψει τα έξοδα διαμονής των πελατών του πρακτορείου που βρίσκονται στη Βουλγαρία. Έως τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σημειώνει πως διανύουμε «μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά», και καλεί τις ελληνικές εταιρείες να «αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού».

Πηγή: http://www.skai.gr