08 Σεπτεμβρίου 2014

Τρομοκράτες με... γουόκι τόκι! Έμειναν άφωνοι στην αντιτρομοκρατική

Η αντιτρομοκρατική είχε υποψίες, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι ήταν τόσο απλή η λύση που βρήκαν οι τρομοκράτες να επικοινωνούν με ασφάλεια μεταξύ τους και κυρίως να μην αφήνουν ίχνη στους αστυνομικούς με τις επικοινωνίες τους...

Οι έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πιστοποίησαν ότι κάτι περίεργο συνέβη στην βομβιστική επίθεση κατά του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας.

Είδαν τους τρομοκράτες να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας κάποιου είδους ακουστικό έχοντας κρυμμένη τη συσκευή επικοινωνίας κάπου στα ρούχα τους.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κινητό τηλέφωνο η συσκευή, ωστόσο, σύμφωνα με το bloko.gr, αποδείχθηκε πως οι τρομοκράτες δεν είχαν κάνει επικοινωνίες μέσω κινητών αφού η έρευνα στα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας δεν έδειξε τίποτε.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι είτε για τις τρομοκρατικές ενέργειες, είτε για τις ληστείες οι ομάδες των τρομοκρατών δεν χρησιμοποιούν παρά απλές συσκευές ασυρμάτων τις οποίες μπορεί κανείς βα βρει σε οποιοδήποτε κατάστημα παιχνιδιών και μάλιστα εκμεταλλευόμενοι τις συχνότητες των ραδιοταξί μπορούν να πετύχουν ακόμη και εμβέλεια που ξεπερνάει τα 300 μέτρα...

Πηγή bloko.gr